Važi li još stara teorija da muškarci više vole plavuše? Ostavite nam komentar!


Istraživači sa Univerziteta u Vestminsteru izveli su jedan mali eksperiment kako bi proverili koliko boja kose utiče na privlačnost žena. Ista žena otišla je u tri kafića u Londonu, naizmenično sa plavom, smeđom i crvenom perikom.

Beležili su koliko joj, svaki put, prilazi muškaraca od kojih su zatim tražili da ocene njenu privlačnost i inteligenciju.

Prema rezultatima istraživanja, objavljenim u časopisu "Scandinavian Journal of Psychology", najviše muškaraca se udvaralo plavuši (60), zatim brineti (42), a najmanje crvenokosoj (18).

Ali, kada su bili upitani koja je od njih tri po njihovom mišljenju najatraktivnija i najinteligentnija, muškarci bi mahom odgovarali "brineta".

Viren Svami, vođa istraživanja, smatra da to ukazuje na promenu ideala ženstvenosti.

"Tokom '60. i '70. godina, Džeki Kenedi je za mnoge predstavljala ideal lepote. Zatim su tokom '80. i '90. plavuše opet bile 'na ceni'. Nedavno je mit o 'ne naročito inteligentnoj' plavuši postao dominantan", objašnjava on.

Zašto muškarci radije prilaze plavušama iako im se brinete više dopadaju? Jer smatraju da su plavuše pristupačnije i da sa njima ima manje šansi da budu odbačeni, smatra Svami.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар