Najbolji teniser sveta izjavio je posle osvajanja Australijan Opena, evropskog zlata vaterpolista i srebra rukometaša da je tajna uspeha srpskih sportista u posvećenosti, ljubavi i htenju...

"Ono što je presudno za svakog sportistu na najvišem profesionalnom nivou je želja za pobedom, posvećenost i ljubav prema sportu koja odlučuje pobednika. Mi srpski sportisti imali smo mnogo problema u prošlosti sa razvojem, treninzima i uslovima, ali to nas je nekako učinilo jačim fizički i psihički, jer želimo pobedu više nego iko drugi. Dolazimo iz male zemlje koju volimo svim srcem i želimo da joj podarimo uspeh", rekao je u intervjuu za "Sportski žurnal" Novak Ðoković.

Prvi reket sveta ocenio je da srpski sportisti mogu na Olimpijskim igrama u Londonu da osvoje više medalja nego na prethodnim 2008. u Pekingu.

"Ne treba biti preambiciozan, ali bih rekao između pet i deset medalja, jer imamo izvrsne sportiste. Odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, sad i rukometaši, verujem da posle ovakvih igara mogu do medalje. U pojedinačnoj konkurenciji plivač Milorad Čavić je uvek u grupi koji imaju šanse, a tu su i teniseri i atletičari", smatra Nole, dodajući da su Olimpijske igre "jako prestižne, jedan od najvećih događaja u istoriji sporta".

"Svima je to privilegija i svako će od nas da se dobro pripremi i pruži maksimum", naglasio je srpski as, koji je u nedelju na zapanjujući način u duelu protiv Španca Rafaela Nadala stigao do svoje pete grend slem titule.

Ðoković je priznao da mu je trofej na Rolan Garosu, jedinom grend slemu kojeg nije osvojio, "verovatno najveći cilj u ovoj sezoni".

"Na svakom od tih turnira želim da dođem do trofeja i uveren sam da mogu to da postignem", smatra Đoković.

Objašnjavajući zašto je najbolji, Ðoković je naveo kako je ranije uvek pokušavao da napravi prioritet u grend slemovima, ali da nije uspevao da odigra najbolje u završnicama protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao što oni to mogu. Priznaje da je od Švajcarca i Španca "pokupio" kako se to radi.

"Sada i ja imam to, naučio sam kako da se ponašam u najvećim mečevima najvećih turnira. To je proces. Federer i Nadal su imali psihološku prednost nad svakim, ali oni su me naučili šta treba da uradim da bih osvajao grend slem trofeje".

Ðoković je potvrdio da sigurno neće igrati za nacionalnu reprezentaciju u prvom kolu Dejvis kupa protiv Švedske od 10. do 12. februara u Nišu, ali nije odbacio mogućnost da se pojavi na tom meču.

"Još ne znam da li ću ići tamo. U Srbiju se vraćam za deset dana, videću, možda dođem na meč da pozdravim drugove", poručio je Ðoković.

(MONDO)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар