Žiri je od sada u drugom planu, jer skoro sve odluke donosi publika. Gledaoci su direktno u finale poslali "operskog pevača bez papira" Marka Milanovića.


Drugo i treće mesto po glasovima publike osvojili su džez balerina i gimnastičarka Dejana Bajić i etno duo Katarina i Stevan Gojković. Aleksandar Milić, Ivan Tasovac i Mina Lazarević su odlučili da drugi finalista bude "njihov favorit" Dejana Bajić.

Žiri je za Katarinu i Stevana imao samo reči hvale, ali nije odoleo šarmu male plesačice, koja kao da je sve omađijala svojim čarobnim nastupom za koji je imala i plašt i štapić i šešir iz kojeg je izvukla malog belog, plišanog zeku.

Preostalim kandidatima je, kao i Katarini i Stevanu, ostao "gorak ukus u ustima", ali ne bi trebalo da žale jer su nam priredili veoma zanimljivo i uzbudljivo prvo polufinalno veče. Pobrinuli su se za svojevrsni magični vremeplov. Čuli smo jecanje violine, tradicionalnu srpsku muziku, videli burlesku, uživali u plesnoj magiji jedne klinke, a na sceni su plesali i Džek Sperou i faraoni i Kleopatre.

Led je sa svojom violinom prve polufinalne večeri, ne baš uspešno, probila mlada učiteljica Jelena Urošević. Tasa nije bio siguran da je izbor kompozicija koje je izvela bio najbolji, Mina je očekivala više od scenskog nastupa, a Mili je primetio i tremu... Nisu joj pomogli ni glasovi njenih učenika.

Katarina i Stevan Gojković još jednom su nas podestili na bogatu srpsku muzičku baštinu. Izveli su pesmu "Udade se Živka" i nikome nije bilo dovoljno, publika je želela još, a žiri je konstatovao da su za primer i "hitno ih treba slati u svet kao ambasadore". Bili su nadomak plasmana u finale, ali im je Dejana Bajić bila prejaka konkurencija.



Ona je, uz pomoć koreografa i roditelja, izvela krajnje komplikovanu plesno-akrobatsku tačku. Pojavila se na velikom šeširu sa čarobnim plaštom, a onda je - nestala i pojavila se ispod šešira... Izvela je neverovatne akrobatske pokrete, a od publike dobila stojeće ovacije.

Svoje oduševljenje njome nije krio ni žiri, a Mili je rizikovao i da prekrši pravila šoua rekavši da mu je ona favorit za pobedu! Sa njim se složila i Mina,Tasa je bio suzdržan, ali je na kraju ipak glasao za njeno finale...

Za razliku od nje, žiri baš i nije bio oduševljen koreografijom Sanje i Uroša koji su izgledali kao dva Džeka Speroua koji se bore jedan protiv drugog. Nisu im pomogli piratski trikovi ni kod publike, ovo jednostavno nije bila njihova noć.

Mileni Damjanović koja ima "glas moćniji i od Kristine Agilere" i ovo veče je pokvarila ogromna trema koju ni od koga nije uspela da sakrije, a nedostajalo joj je i samopouzdanja. Katarini Krznarić džaba su bili i halteri i golišavi momci i koreografija koju smo videli u mjuziklu sa Šer i Kristinom Agilerom...

Onaj koji je izgleda uspeo da sve podjednako oduševi je Marko Milanović, "budući pravnik i operski pevač bez papira kojim bi to i dokazao". "Marko bolje i više promovisao operu od pojedinaca koji se njome bave ceo život", rekao je Tasovac.



Plesni studio Swing nastupio je poslednji. Njih petnaestoro je plesalo kao jedno, prikazujući scenu iz "drevnog Egipta". Dok su se faraoni borili za vlast, Kleopatra i plesačice su izvodile zavodljivi ples, ali nedovoljno za finale.

Naredne nedelje će biti poznato još dvoje finalista i tako sve do marta kada će publika svojim glasovima odlučiti ko zaslužuje laskavu titulu srpskog talenta nad talentima i 100.000 evra. To su prošle godine bili plesni par Milica i Dejan koji muziku ne čuju, ali je osećaju.

(MONDO)
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар