Zamenik sekretara za dečju zaštitu Dragan Damjanović i zamenik predsednika opštine Novi Beograd Miloš Petrović posetili su danas decu koja se nalaze na bolničkom lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.

Računari su kupljeni sredstvima iz budžeta grada Beograda, kako bi se unapredio rad sa decom koja borave na Institutu na Novom Beogradu.

Tom prilikom odeljenju dnevnog boravka uručili su laptop računare koji su kupljeni sredstvima iz budžeta grada Beograda.

Zamenik sekretara za dečju zaštitu i zamenik predsednika opštine imali su priliku da se upoznaju sa radom bolničke grupe u okviru Instituta za majku i dete, koju organizuje PU „11. april", sa uslovima u kojima rade i njihovim potrebama.

- Danas u Beogradu u 18 bolnica postoji 67 bolničkih grupa u kojima boravi oko 1.000 dece. Sa njima rade vaspitači iz šest predškolskih ustanova; PU „Savski venac", PU „11. april" Novi Beograd, PU „Vračar", PU „Čika Jova Zmaj" Voždovac, PU „Zvezdara" i PU „Dr Sima Milošević" Zemun. Na Institutu za majku i dete u 14 bolničkih grupa vaspitno-obrazovni rad realiziju vaspitači PU „11 april". Kako se radi o deci na dužem bolničkom lečenju, preko 30 dana, nadam se da će im ovi kompjuteri bar malo olakšati dane koje provode u bolnici. U sledećim danima posetićemo mališane koji borave u bolničkim grupama na Savskom vencu i Vračaru i na isti način ih obradovati - kazao je Dragan Damjanović.

Opština Novi Beograd podržava aktivnosti Sekretarijata za dečju zaštitu koje doprinose poboljšanju uslova rada vaspitača koji rade u dnevnoj bolnici na Institutu za majku i dete.

- Njihov rad omogućava da deca koja ovde borave u što manjoj meri budu u zaostatku u odnosu na njihove vršnjake, kao i da im vreme provedeno u procesu lečenja bude ispunjeno kvalitetnim aktivnostima - rekao je Miloš Petrović.

Realizacija programa vaspitno-obrazovnog rada sa decom na bolničkom lečenju u Beogradu sprovodi se od 1981. godine kao vid humanije hospitalizacije i očuvanja duševnog zdravlja bolesne dece.

Laptop servis računari su kupljeni sredstvima iz budžeta grada Beograda kako bi se unapredio rad sa decom koja borave na Institutu za majku i dete.

Izvor: Blic

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар