Da li smo više talentovani ili uporni pitanje je koje se nameće posle druge emisije u trećoj sezoni šoua "Ja imam talenat". Ipak, samo nadareni su prošli dalje.

Opet se pevalo, plesalo, sviralo, glumilo... a naučili smo i da se uz pomoć češlja može da svira saksofon, da glasne žice mogu da oponašaju ceo orkestar i da je trbušni ples veoma popularan u Srbiji i među muškarcima.

Prvi je pred žiri i publiku, bez treme, stao kantautor Saša Trajković iz Niša, visok dva metra i pre nego što je i zapevao Ivan Tasovac mu je dao tri da, ali Saša je ipak odlučio da izvede jednu od svojih kompozicija i zaista prošao dalje. Iako je popularni Tasa na početku delovao veoma raspoloženo za da, kako je emisija odmicala on je sve češće bio protiv.

Najviše su mu smetali orijentalni plesovi koje su mnogi kandidati hteli da pokažu kao svoj talenat. Čak je i jedan dečko, uz objašnjenje da se "trbušnim plesom u svetu bavi mnogo muškaraca i da sanja da otvori svoju školu", pokušao da osvoji Minu Lazarević, Aleksandra Milića i Tasovca, ali nije uspeo…

"Ako ti ponekad nešto loše i kažu zbog toga čime se baviš ne obaziri se", savetovao ga je Tasa, ali mu je rekao i da umeće koje je prikazao nije dovoljno za sledeći krug.

Za sledeći krug su ipak bile prošlogodišnje prvakinje Srbije u latino plesovima. U nešto više od minut vesele devojke iz Pančeva provele su nas kroz nekoliko vatrenih plesova.

"Nisam bio u Riju i ne znam kako tamo igraju, bio sam u Pančevu i meni je ovo dobro", rekao je Tasa.

Bilo je i onih koji samo misle da imaju talenat za pevanje ili vole da pevaju pa su eto odlučili da to urade i pred publikom. Neki su toliko bili uporni da su jedva otišli sa scene.

Upornost se nekima ipak isplatila, pa je tek posle dve otpevane pesme koje je komponovao i napisao njen muž, slikarka Anđelina dobila kartu za još jednu "talenat turu". Kako će se snaći, videćemo već u nekoj od narednih emisija.

Konobar Milanko Divac je sa svojim, kako reče "miksom truba i pesama" pokazao i da ume da glumi, pa je uz opravdanje da mu se sanduče za trubu zaglavilo, "akapela" izveo nekoliko narodnih pesama. Tasovac je opet bio rigorozan i glasao protiv ipak, posle još jedne "usne trube" poništio je svoj glas, ali Milenko je opet zapevao…

"Jesam ti lepo rekao da ne pevaš… Samo da si 'svirao' sve bi bilo u redu", a i bilo je jer su Mili i Mina bili zadovoljni.

Akapela grupa GlasNeŽive iz Beograda definitovno nije morala da bude uporna da bi prošla dalje. Žiri je bio bez reči, a Mina ih je slušala otvorenih usta – bukvalno!

"Ne znam da li ste svesni koliko je ovo teško za pevanje i rado ću vas slušati bar još jednom", opravdano je bio zadovoljan Tasovac, kao i Mina i Mili, a svi su bili zadovoljni i jedanaestogodišnjom "Kristinom Agilerom" koja je i zatvorila emisiju.

Da talenata zaista imamo to je nesumnjivo, ali i da smo uporni ili možda bolje - tvrdoglavi je činjenica.

Izvor: Mondo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар