Koncert "Ne klepeći nanulama", posvećen sevdalinkama, održaće se 22. novembra u Sava centru. Umeće izvođenja najlepših sevdalinki publici će predstaviti neki od najistaknutijih izvođača ovog muzičkog žanra među kojima su pre svih Nedžad Salković, koga nazivaju i "princem bosanske sevdalinke", zatim Merima Njegomir, Muhamed Mujkanović, Nedžad Imamović, sin pokojnog velikana sevdaha Zaima Imamovića, Marija Šestić, mlada bosanskohercegovačka zvezda, koja je svoju zemlju predstavljala na Evroviziji 2007. godine. Tu su takođe i izvanredni Vesna Hadžić, Zekija Suman, Asim Brkan, Subhija Šehović, kao i Avdo Lemeš, virtuoz na sazu.
Jedanaestočlani orkestar Dinka Mujanovića pratiće umetnike dok izvode neke od večnih pesama kao što su "Moj dilbere" "Mila majko, šalji me na vodu" ili "Žute dunje", "Snijeg pade na behar, na voće", "Ne klepeći nanulama", "Lijepi li su Mostarski dućani" i druge...
Specijalni gosti koncerta "Ne klepeći nanulama" biće svetska muzička atrakcija MOSTAR SEVDAH REUNION i Hari Varešanović, za koga je poznato da mu je deda bio učitelj pevanja sevdalinki. "Svi imaju uzore, a moj je bio deda Mehaga, koji svakako najveći krivac što se bavim ovim poslom. Mehaga je pevanjem sevdalinki učio Safeta Isovića, Zaima Imamovića, Himzu Polovinu, i mnoge druge, mada kada sam bio mali nije me zanimalo zašto ti ljudi dolaze da pevaju sa dedom", kaze Hari. "Sevdalinka je bila osnova, na koju se vezala i zabavna i pop muzika. Sevdah je svačiji osećaj ljubavi i lepo je što se mladi, kao i poznati izvođači, okreću sevdalinci. Moje okretanje pop muzici bilo je logično, jer sam živeo u vremenu kada je pop muzika bila popularna. Tako sam i ja otišao u tom smjeru, ali je u mojim korenima uvek ostala sevdalinka", kaže Varešanović.

Izvor: Svet

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар