Kraj za „Simpsonove“! Ova vest se poput munje juče pronela širom sveta izazivajući veliko razočaranje ljubitelja legendarnog crtaća koji je omiljen i među starijima!
Animirana serija „Simpsonovi“, koja prati porodicu Homera Simpsona, lenjog oca troje dece iz izmišljenog grada Springfilda, prikazuje se već pune 23 godine, tokom kojih je prikazano ukupno 488 epizoda! Ujedno, to je serija s najdužim stažom u istoriji američke televizije. Razlog za neizvesnu budućnost „Simpsonovih“ je sukob između uprave TelevizijeFoks“ i glumaca koji pozajmljuju glasove glavnim junacima. Direktori „Foksa“ žele za 45 odsto da smanje platu plejadi glavnih glumaca koja na godišnjem nivou iznosi po osam miliona dolara. Iz uprave prete da će emitovanje crtaća biti prekinuto ukoliko glumci ne pristanu na smanjenje zarada.
„Televizija ‚Foks‘ je zauzela poziciju da je spremna da ukine seriju ukoliko se drastično ne srežu troškove produkcije. ‚Simpsonovi‘ su zaradili milijarde dolara proteklih godina i mogli bi to da nastave i u budućnosti. Glumci su spremni da pristanu na smanjenje plate za trećinu, ali to nije dovoljno za ‚Fox‘“, izjavio je izvor blizak televiziji. Šestoro glavnih glumaca u „Simpsonovima“ zarađuje oko osam miliona dolara godišnje, ali ne dobijaju ništa od ogromnih prihoda koje „Simpsonovi“ ostvaruju od prodaje DVD-a, majica, kutija za hranu, poštanskih marki, filmova i video-igara. Glumci su poslednju povišicu dobili još 2008.

Činjenice o crtaću 
- Prva epizoda je emitovana 17. decembra 1989. - Za 23 godine prikazivanja, emitovano je 488 epizoda - „Simpsonovi“ su do sada osvojili ukupno 27 „Emi“ nagrada - Crtać ima svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih.
- Jedna epizoda se snima devet meseci, uporedo se snima osam epizoda godišnje - Met Grening, tvorac crtaća, lik Barta je bazirao na liku Denisa Napasti - U SAD postoji ukupno 121 grad koji se zove Springfild


Izvor: Alo


ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар