Sarajevski pevač Dino Merlin održaće 25. novembra prvi solistički koncert u Beogradskoj areni. "Uzbuđen sam zbog koncerta koji ću održati u Beogradu nakon toliko vremena i što ću obići sve drage ljude i prijatelje koji sa nestrpljenjem očekuju moj dolazak. Mislim da bi loše trebalo ostaviti iza nas, jer muzika pobeđuje svako zlo", rekao je Dino Merlin povodom koncerta.

U nedavnom intervjuu o dolasku u Beograd pevač je rekao: "Naša prošlost je kompleksna i mučna. Neki je zovu nedavna prošlost, pa čak mi se čini da nekome i odgovara da je i dan-danas zove 'nedavna', a od tada je prošlo dvadeset godina. Deca koja su rođena 1992. danas su punoletna. Slušaju moje pesme i o ratu pojma nemaju. Jedan od mojih najbrojnijih fan klubova je upravo iz Beograda."
Dino je 1983. u Sarajevu osnovao rok bend "Merlin" za koji piše, komponuje i peva. Osam godina kasnije (1991) započinje samostalnu karijeru pod umetničkim imenom Dino Merlin. Od tada je izdao šest studijskih albuma i veliki broj kompilacija, od kojih je album "Sredinom" postao najprodavaniji na prostoru jugoistočne Evrope. Učestvovao je tri puta na takmičenju Pesma Evrovizije kao predstavnik Bosne i Hercegovine, i to dva puta kao izvođač, a jednom kao kompozitor. Ostvario je drugi najbolji plasman BiH na ovom takmičenju, i to ove godine u Diseldorfu sa pesmom "Love in Rewind". Karte za koncert biće puštene u prodaju od ponedeljka na blagajni Beogradske arene.

Izvor: Blic

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар