Čuveni Dragačevski sabor trubača, održaće po 51. put u Guči od 8. do 14. avgusta, a ove godine očekuje se više od 800.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva. Ako želite da budete među njima, biće vam potrebno od 7 do 30 evra za noćenje, 1.000 dinara za parking-mesto, od 3 do 12 evra po obroku... Ulaz je, naravno, besplatan.

Kada je reč o programu, tu neće biti mnogo iznenađenja. Već standardno, i na 51. Saboru trubača nastupiće Goran Bregović, Boban i Marko Marković, Dejan Petrović, a od prošle godine im se priključio i Miroslav Ilić. Tu je i takmičarski deo programa.

- Prethodna dva meseca vežbali smo svakog dana po tri ili četiri sata. Ove godine ćemo svirati pesmu “A što ćemo ljubav kriti” i “Ekremov vranjski čoček” - kaže Ekrem Mamutović, vođa Duvačkog orkestra Bakije Bakića iz Vranja, koji je prošle godine u Guči na međunarodnom takmičenju osvojio prvo mesto.

Saborašima će i ove godine, osim kvalitetnog zvuka trube, biti ponuđeni specijaliteti srpske kuhinje, uz zaštitni znak sabora - kupus iz zemljanog lonca. Novina je fijakerijada, koja je u program uvršćena na želju ovogodišnjeg domaćina Sabora, Milenka Kostića.

Ulaz na Sabor je, kao i uvek, besplatan. Što se tiče pratećih troškova, ni to neće biti veliki izdatak - parking-mesto će za sedam dana koštati 1.000 dinara, a noćenje u kampu košta 7 evra.

- Za kamp su najviše zainteresovani Poljaci, Šveđani, Islanđani, a ima i rezervacija iz Srbije i iz bivših jugoslovenskih republika. Uslovi su fantastični: voda, struja, toalet, uslužni roštilj i parking-prostor - kaže Petar Mijatović, vlasnik agencije „Guča travel“, zadužene za smeštaj saboraša.

Kamp ima 200 mesta, a ukoliko vam više odgovara privatni smeštaj, cene su 30 evra u samom centru Guče, a u seoskim domaćinstvima ćete za 20 evra dobiti i doručak. U sopstvenom aranžmanu doručak ćete naći za 3 evra, a pansionska ishrana u restoranu košta oko 12 evra.

Prošle godine Sabor je okupio oko 800.000 posetilaca, a sad ih se očekuje još više.

Iskoristite priliku za izlet ili rafting
Za one koji nemaju nameru da prespavaju dane do večernjih sati kad kreće nezaboravna žurka, postoji mogućnost da se ode na jednodnevni izlet u neko od obližnjih atraktivnih turističkih destinacija. Izlet do Ovčar banje košta 30 evra, na Mokru goru 50 a za one koji žele da se oprobaju u raftingu Limom potrebno je da izdvoje 50 evra.



ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар