Dr. Zlatko Miliša dao je na uvid ugovor između RTL televizije i učesnika projekta "Velikog brata", u kojem se može videti da su učesnici emisije dopustili producentima da praktično postanu vlasnici njihovih života sve do smrti!

"Ovim garantujem da ja i članovi moje porodice nećemo smatrati RTL odgovornim za eventualne psihičke i fizičke smetnje, bol, patnju i sve druge negativne efekte koji bi mogli nastati kao posledica mog učestvovanja u Projektu i propratnih aktivnosti vezanih za Projekat. U tom smislu izričito garantujem da neću postavljati zahteve za naknadu štete, pokretati sudske sporove, istupati u javnosti ili preduzimati bilo kakve radnje koje bi RTL-u mogle uzrokovati štetu, kako materijalnu, tako i nematerijalnu..."

Stoji između ostalog u ugovoru koji su morali da potpišu svi učesnici emisije Veliki brat. Iz ugovora koji je na uvid portalu Dnevno.hr dostavio dr Zlatko Miliša, može se naslutiti u kojoj meri učestvovanje u Velikom bratu može biti opasno za učesnike tog šoua. "Iz ugovora koji mi je za potrebe istraživanja ustupio jedan od bivših učesnika emisije, jasno je vidljivo da su učesnici dopustili producentima da postanu vlasnici njihovih života do smrti. Obavezali su se, osim toga, da najmanje pet godina nakon završetka emisije (u Holandiji i nekim drugim zemljama taj rok je čak 10 godina) neće nikome pričati šta im se sve događalo u kući Velikog brata i kakve su posledice po njihovo zdravlje nastale nakon tog šoua. Radi se, dakle, o teškom kršenju prava na privatnost i dostojanstvo osoba, zbog čega taj projekat možemo nazvati psihološkim kanibalizmom, odnosno možemo govoriti o Velikom bratu kao o žderaču ljudskih sudbina" ističe, između ostalog, dr Zlatko Miliša.

Izvor: Smedia

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара

  1. Анониман // 11 јун, 2011  

    Niko ih nije primorao da ucestvuju u tom sou i potpisu takav ugovor. Svi su tu svojom voljom i svi su punoletni. Ne vidim u cemu je problem?!

  2. Анониман // 11 јун, 2011  

    Projekat jeste nemilosrdan,ali interesovanje je i dalje veliko i bice pa da je ugovor i nepovoljniji.Dosli su dobrovoljno,potpisali znajuci sta ih ceka.Psiholog im je posle sigurno potreban,vecini.Vecina njih su taj izazov i trazili.Kratkotrajna popularnost bez pokrica im odgovara.Malo ih iskoristi korisno tu popularnost.
    Trazili su ,pa nek gledaju...

Постави коментар