Iako su svih osam polufinalista bili na visini zadatka i ispunili sva očekivanja žirija i usvojili kritike, publika je rekla svoje – Boris je najbolji, a žiri je odlučio da etno sastav Jeleče, koji je bio drugi po glasovima publike, ipak nije za finale.

Danica Maksimović, Aleksandar Milić Mili i Ivan Tasovac su od sada samo komentatori, ali i dalje imaju “crveni taster” za svaki slučaj, možda su nekome i progledali kroz prste. Međutim, večeras nije bilo gledanja kroz prste jer su kandidati došli spremni.


Led prve polufinalne večeri “probio” je Nesor Alitović, za kojeg je Ivan Tasovac rekao da je “Čola sa malo manje kose”. A on je, valjda da bi opravdao ovaj epitet maestralno izveo Čolićevu pesmu “Ti si mi u krvi”. Žiri ga je nagradio pohvalama, publika aplauzom, a on Danicu ružom.

Posle romantičnih nota, veliku pozornicu studija na Košutnjaku je okupirala plesna grupa Pozitiv. Njih osmoro je plesalo kao jedan i naravno, žiri nije imao zamerku kao ni prvi put. “Neverovatno komplikovana koreografija koju ste sami osmisli je za svaku pohvalu”, rekao je Mili a Tasovac ih je pohvalio što su ga poslušali i došli “u potpunosti uvežbani”.

Kvartet Nevski se odvažio i pored sviranja klarineta oni i igraju, za šta su na kastingu dobili samo pohvale, a ako osvoje nagradu kupiće bas klarinet i papuče za vežbanje koreografija. I opet su i publiku i žiri osvojili i sviranjem i stajlingom i plesom, a sve je to nekako podsećalo na kabaree iz dvadesetih godina. Nastup su “začinili” kolcetom i žiriju ispunili želju. “Em savršeno svirate klarinet, em odlično igrate kolo, to je to”, bio je komentar žirija.

Trudna Julijana Živković je opet bila na visini zadatka i da nije crna i ne nosi naočari teško da bi bilo ko poverovao da u Beogradu nije Adel. Žiri je bio bez reči jer su “njih dvoje sve oduvale”.

Etno sastav Jeleče, četiri devojčice od po 15 godina, ponosno pevaju srpsku tradicionalnu muziku i to zaista odlično rade,a pokazale su kako bi Rijanin hit “Only Girl” zvučao da je urađen u srpskom etno stilu. Žiri je, naravno, bio zbunjen – pozitivno.

On je Miroslav Milanović, pravnik, novinar i voditelj, a na sceni operski pevač – bez angažmana iako bi, prema mišljenju žirija, mogao da peva i u Milanskoj skali. Prvi put je umalo sve rasplakao, a sada je sve nasmejao, a posle “Talenta” planira da obori svetski rekord u pevanju na jedan dah. “Vežbam u kupatilu i sa profesorima i komšije se ne bune, hvala im.”

A onda se na sceni pojavila suptilna, ali senzualna i inspirativna Biljana Drecun, koja pleše kao Šakira i opet je sve zavela egzotičnim plesom iz turskih harema, mehana… Dok se vrtela u krug, izvijala… publika ju je posmatrala otvorenih usta.

Posle “orijentalne Šakire” u borbu za finale se uključio srpski Majkl Džekson – Boris Lukman. Njegov nastup je opet bio besprekoran, svaki pokret savršen, a žiri je imao samo jednu primedbu – pa zar je kraj, mi želimo još!

“Zašto Srbi imitiraju Majkla Džeksona – pa tu je ta fascinacija belim čarapama koje se nose uvek, uz sve”, objasnio je Tasovac svim znatiželjnicima.

Izvor: Mondo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар