Proslavljeni muzičar Goran Bregović podjednako je tražen na svim kontinentima, te će tako uskoro, zajedno sa svojim “Orkestrom za svadbe i sahrane”, nastupiti i u Kanadi na velikom međunarodnom džez festivalu u Montrealu.

Pored Bregovića, na festivalu učestvuju i brojna velika imena svetske muzičke scene, poput pevačice Šade, zatim Prinsa, te Roberta Planta, Dajane Krol, Imelde Mej, Čika Korije i drugih, što samo govori o tome koliko je ovaj muzičar cenjen i priznat širom sveta. Internacionalni džez festival u Montrealu održava se ove godine 32. put od 25. juna do 4. jula na više različitih lokacija u gradu.

Festival je nastao sedamdesetih godina prošlog veka sa željom da se razvije džez scena Montreala, a s godinama je prerastao u pravu međunarodnu smotru svetskih muzičkih zvezda i više puta je proglašavan za najbolji kanadski festival.


Što se tiče Bregovićevog nastupa, on je zakazan za oktobar, ali svejedno potpada pod ovu manifestaciju, koja, pored udarne letnje nedelje, tokom čitave godine organizuje velike koncerte. Bregović je već nastupao u Montrealu, te je ondašnja publika upoznata sa njegovim opusom. Kako Brega trenutno radi na novom albumu “Šampanjac za Cigane”, koji predstavlja nastavak uspešnog albuma “Alkohol”, moguće je da će Kanađani imati prilike da čuju i nove pesme.

Poznato je da će se na tom albumu naći pesme koje je Bregović snimio sa čuvenim bendom “Gypsy Kings”, te s Florinom Salamom i Stivenom Ejčerom, ali biće i novih saradnji, koje Brega zasad još uvek čuva u tajnosti.

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар