Nikola Jovanović je mladi srpski maneken koji je za nepune dve godine napravio pravi bum u svetu muške mode, gde se trenutno kotira među pet najboljih modela. U svoju kratku radnu biografiju već je upisao prestižne modne kuće i revije vrhunskih dizajnera, ali muje najveći uspeh u portfoliu to što je postao zaštitno lice za sve Guči kampanje.

Ovog dvadesetjednogodišnjeg Beograđanina modni skauti prvi put su zapazili na ulici, a njegova svetska karijera je u zamahu od januara 2009. godine, od kada se pojavljuje na svim nedeljama mode, preko Pariza i Milana do Njujorka. O sebi govori na šaljiv način, zbog čega je često zanimljiv medijima.

- Ja sam Srbin, a ne Nemac srpskog porekla, kako mnogi prenose. Moja majka je Makedonka, baka polu Grkinja, a sa tatine strane su Srbi, dakle, ima svega. Uzgred, moja majka mi stalno govori da imam nos kao lokalni mlekar. Rođen sam i odrastao u Beogradu, onako pravo razmaženo dete iz centra- šali se popularni maneken.
U svakoj od svetskih modnih prestonica ga zastupaju najbolje modne agencije, te ne čudi kako je ovaj smeđokosi dečko zelenih očiju brzo uspeo da se nametne u žestokoj konkurenciji. Dizajneri su u njemu prepoznali neverovatnu moć transformacije, koju demonstrira kako na pistama, noseći modele različitih modnih kuća, tako i na fotografijama. Trenutno je zvezda „Guči” kampanja, a radio je i za „Đanfranko Fere”, „Kavali klas”, „Pradu”, „lakosta” parfeme. Njegovi editorijali krasili su stranice modnih magazina „L’Officiel Hommes”, „Vogue Hommes International”, „GQ”, „Huge”…
Pre nego što je postao svetski poznato lice bavio se folklorom, a ljubav prema izvornoj muzici nasledio je od roditelja.
- Moja interesovanja su uglavnom vezana za umetnost, jer sam se bavio plesom, pa jedno sto godina, a to je uključivalo i pevanje u mom ansamblu, a tokom srednjoškolskih dana sam naučio i da glumim, lažem,varam. Voleo bih da se okušam u fotografiji i dizajnu enterijera, tako da upotpunim moj umetnički paket – kaže Nikola pred kojim je sasvim sigurno sjajna modna karijera.

Izvor: 24sata.rs

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар