Spektakularnu svadbu princa Vilijama i Kejt Midlton gledaoci će moći da prate u petak 29. aprila i na RTS 2 od 10 časova

Na svečanu ceremoniju u Vestministerskoj opatiji pozvano je čak 1.900 zvanica, a mladence će u svetu tajnu braka uvesti nadbiskup od Kenterberija Roan Vilijams. Buduća nevesta Kejt Midlton redovno svraća kako bi nadgledala radove u samoj opatiji, a naručila je veliki broj cvetnih aranžamana koji će biti raspoređeni po čitavoj unutrašnjosti kapele. Zanimljivo je da je juče na ulicama Londona održana i generalna proba svečane procesije, koju će pratiti više od dve milijarde gledalaca. Iako još uvek nije poznato čiju će kreaciju Kejt poneti na venčanju, zna se da će dobiti burmu od velškog zlata koja košta 11 hiljada dolara. Na venčanje veka pozvani su i fudbalski as Dejvid Bekam sa suprugom Viktorijom, filmski režiser Gaj Riči, ali bez devojke Džeki Insli, kao i bivši trener ragbija Klajv Vudvord i komičar Rouan Atkinson, a na svadbi će pevati član legendarnih Bitlsa Pol Makartni.

U minut planirana satnica izgleda ovako:
Od 8:15 do 9:45 sati, okupljanja ispred ulaza u Vestminstersku opatiju.
U 9:50 sati dolazak lidera i premijera 16 zemalja Komonvelta, diplomata i drugih istaknutih gostiju.
U 10:10 sati princ Vilijam i princ Hari napuštaju Klerens haus, rezidenciju njihovog oca, princa Čarlsa, i stižu u Vestminstersku opatiju u 10:15 sati. Vilijamu potom ostaje da nervozno čeka mladu 45 minuta, jer ceremonija venčanja počinje u 11 sati.
U 10:20 časova članovi drugih kraljevskih porodica stižu u opatiju iz Bakingemske palate.
U 10:27 u opatiju stižu majka i brat Kejt Midlton iz hotela Goring, gde će tokom noći odsesti mlada i njena porodica.
U 10:35 sati princ Endru i njegove ćerke Beatrisa i Jugenija, princ Edvard i njegova žena Sofi, princeza Ana i suprug Timoti Lorens napuštaju Bakingemsku palatu i stižu u opatiju u 10:40 sati. U isto vreme kraljica i njen suprug princ Filip napuštaju Bakingemsku palatu i stižu u opatiju pet minuta kasnije.
U 10:48 sati deveruše i paževi napuštaju hotel Goring i stižu u opatiju u 10:50
U 10:51 sat Kejt Midlton i njen otac Majkl napuštaju hotel Goring. Mlada će se voziti Rols Rojsom iz 1977. godine koji je oštećen i potom popravljen u napadu studenata na princa Čarlsa i Kamilu u decembru. Ona će na putu do opatije proći pored stotina hiljada posmatrača.
U 11:00 sati počinje venčanje. Arhiepiskop Kantenberijski Roan Vilijams, poglavar Engleske crkve, venčaće par. Služba će biti uživo prenošena duž svadbene rute.
U 12:15 sati, mladenci kočijom putuju do Bakingemske palate uz pratnju konjice. Ukoliko ih vreme posluži, koristiće otvorenu kočiju iz 1902. godine, kojom su princ Čarls i princeza Dajana išli posle njihovog venčanja 1981. godine. Ako bude padala kiša, koristiće takozvanu Staklenu kočiju kojom je Dajana stigla na venčanje. Princ Vilijam i Kejt će ići od opatije, duž Vajthola pa sve do Bakingemske palate gde stižu u 12.30 sati.
Ostatak kraljevske porodice očekuje se u 12:40 sati, a preostali gosti posle toga.
U 13:25 sati kraljica i mladenci, zajedno sa porodicama, pojaviće se na balkonu Bakingemske palate, gde se očekuje prvi javni poljubac kraljevskog para.
U 13:30 sati, avioni Kraljevske avijacije i avioni iz Drugog svetskog rata preleteće iznad Bakingemske palate.
Izvor: Story





CELO VENČANJE PRINCA VILIJAMA I KEJT MIDLTON MOŽETE PRATITI UŽIVO I PREKO YOUTUBE KANALA!

Odlična zarada

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 29 април, 2011  

    Perfektni komentari Ivane, Gorice i Dragana. Bravo

Постави коментар