Novak Đoković srpskim novinarima nije želeo da otkrije da li je zaista igrao tenis na krilu aviona, ali jeste zašto više nema problema sa alergijom. To je zato što više ne jede hleb, picu, pastu…

- Od pre nekoliko meseci u mom timu je i nutricionista, dr Četojević uz koga sam regulisao svoju ishranu. Gluten je bio taj koji mi je smetao, zato više ne mogu da jedem hleb, picu, pastu… Imam svoje navike iz prošlosti, ali i to polako menjam. Sve ide kako treba. Jesam smršao, ali sam popravio svoje kretanje, a osećam se i emotivno stabilnije.
Novak je još istakao da nema nikakve “magije” kada je njegov uspeh u pitanju.
- Ne postoji nikakva tajna, teorija, sve se poklopilo. Kockice su se složile. Sazreo sam kao igrač i kao osoba. Već pet godina se takmičim nan ATP turu. Prošao sam periode i kada sam osvojio grend slem i kada sam ispadao u prvim kolima. Jednostavno, ranije nisam dovoljno verovao u sebe, sada imam stabilnost i oko sebe ljude koji me podražvaju i veruju u mene. Proživljavam najbolje trenutke u svojoj karijeri i želim da održim taj nivo. Poslednjij pet, šest meseci se osećam stabilnije na terenu i van njega, što se pokazuje kroz rezultate.

Drugi teniser sveta kaže da je dobra odluka to što je propustio masters u Monte Karlu, jer ga u predstojećem periodu očekuje žestok tempo.
- Sada treba da igram tri nedelje za redom, a posle toga slede dva grend slema. Svestan sam svog kvaliteta i da mogu da pobedim najbolje igrače na svetu, ali nismo samo Rodžer Federer, Rafael Nadal i ja favoriti za grend slem titule. Promenilo se to poslednjih godina, Marej je bio finalista poslednja dva Australijan opena, a Ferera i Soderlinga takođe ne treba zaboraviti i niti potcenjivati.
Novak će na Serbia Openu powered by Telekom Srbija juriti rekord Ivana Lendla, ali 24-godišnji Beograđanin kaže da mu to nije preokupacija.
- O rekordima ne razmišljam, niti mi je to prioritet. To je na neki način logično što prati uspehe. Naravno da ste srećni kada imate vezano dvadeset i nešto pobeda, ali imam veće ambicije za ovu godinu, a to je da osvojim još jednu grend slem titulu i napadnem broj jedan. Da bih u tome uspeo moram da budem što bolji jer će Federer i Nadal verovatno igrati polufinale, kao što su to činili prethodnih godina - rekao je Đoković i dodao:
- O mom napadu na poziciju broj jedan je još prerano je govoriti. Jeste da poslednjih meseci nisam izgubio nijedan zvaničan meč, ali ne verujem da će tako ostati do kraja. Za mene je nabitnije da ostanem zdrav i da pokušam u kontinuitetu održim ovaj nivo igre, jer jedino tako mogu da napredujem.


Nakon Beograda, Đokovića očekuju turniri na kojima će se sa Nadalom sresti na “njegovoj zemlji”.
- Ove godine imam više vere i samopouzdanja kada igram protiv Nadala i ostalih najboljih na svetu. Veujem da mogu da pobedim njega ili bilo koga drugog, ali najveći je izazov pobediti nadala na šljaci. Iako smo mislili pre tri, četiri godine da nema segmenta u igri u kojem može da napreduje, on poboljšava svoju igru i tera ostale igrače da takođe napreduju.
E da… nismo zaboravili na Novakovu reklamu kako igra tenis na krilu aviona. Da li je istinsko ili je sve napravljeno u studiju?
- Zbog moje profesionalnosti i odnosu prema sponzoru neću moći to da otkrijem, ali to je jedno od najluđih iskustava koje sam imao u životu - diplomatski je odgovorio Novak. (Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар