Drugi ciklus šou-programa “Ja imam talenat” startuje 17. aprila na RTS. Žiri ostaje isti, dok su voditelji Ivana Bajić i Vlada Aleksić dobili pojačanje Aidu Alilović i Unu Senić, koje će nas svakodnevno upoznavati s kandidatima. A ako ste mislili da će se šou svesti na reviju talenata fantastičnih glasovnih mogućnosti i plesača u atraktivnim kostimima, pogrešili ste - u igri je i baka koja igra sirtaki, čovek koji napamet zna kalendar od 1978. godine...

- Evidentna razlika je ta što je prijavljeno mnogo više kandidata nego u prethodnom izdanju, verovatno motivisanih uspehom Pilerovih. Nema starosnih ograničenja, imamo kandidate od pet godina, ali isto tako i od 77 i za sve su šanse iste. Talenti su različiti. Naravno, najviše njih izabralo je pevanje, na drugom mestu je ples, ali ima i zaista ekstremnih slučajeva - od fakira koji buši svoje telo i leži na ekserima, do čoveka koji postavi svoju ćerku ispred drvene table koju gađa noževima - otkriva za “Blic” Aida Alilović, koja će uređivati prateću emisiju “I ja imam talenat”. Ovaj program je ujedno glavni novitet drugog ciklusa.

- U vremenu kad smo zatrpani rialiti programima, mislim da je ovo jedan od onih koji imaju smisla, zato sam se i priključila celoj priči. Uređivaću dnevnu emisiju “I ja imam talenat”, koju će voditi Una Senić, i naš zadatak je da predstavimo šou iz jednog drugačijeg ugla. Motamo se po bekstejdžu, snimamo kandidate kako se pripremaju za nastupe, oslobađaju treme, plaču ukoliko ne prođu... Pored tih priloga, dovodićemo ih i u studio i čuti šta imaju da kažu o njima njihove porodice i prijatelji, ali i neke poznate ličnosti. Emisija će se emitovati svakog radnog dana, a u prvoj epizodi ugostićemo žiri koji će pričati o razlikama u odnosu na prošli serijal, profilima kandidata koji su se prijavljivali, svojim zahtevima... - kaže Aida.

Žiri inače radi u nepromenjenom sastavu - Danica Maksimović, Ivan Tasovac i Aleksandar Milić Mili, a u glavnom voditeljskom tandemu su ponovo Ivana Bajić i Vlada Aleksić.

- Emisije će se razlikovati po talentima koji su ove godine “još talentovaniji”, po žiriju, koji je još iskusniji, i po mojoj koleginici Ivani, koja je još lepša. Ovog puta žiri je bio još stroži. Ivan Tasovac je bio pun duhovitih opaski, ali nije nikoga puštao u sledeći krug ako to nije zaista zaslužio. Danica Maksimović je kroz osmeh govorila “ne” talentima, a Mili se najviše trudio da im pruži još jednu šansu. Ponekad bismo pomislili da je žiri prestrog, ali smo svesni da nije lako biti ni njima. Mnogo je talentovanih ljudi, tako da uvek neko mora da bude nezadovoljan određenom odlukom - kaže Vlada Aleksić.

Ipak, u ovom izvlačenju već je mnogo nezadovoljnih, budući da će od čak 4.000 prijavljenih kandidata publika dobiti priliku da kroz 15 epizoda upozna samo 40 polufinalista. Svojim glasovima taj broj svešće na desetoro koji će ući u finale, a samo jedan kandidat će biti pobednik drugog serijala i kao glavnu nagradu osvojiti 100.000 evra.

Pilerovi idu u Beč
Prvi pobednici „Ja imam talenat“, porodični trio Darko, Danijel i Sandra Piler, stekli su veliku popularnost nakon ovog šoua. Iako još uvek nisu snimili nagradni CD, od novčanog dela nagrade kupili su stan i uložili u nove instrumente. U međuvremenu je stigla i dobra vest da će dobiti stipendiju za nastavak školovanja na prestižnoj muzičkoj akademiji u Beču. Pilerovi su takođe u proteklom periodu imali nekoliko zapaženih nastupa na koncertima širom zemlje, a Darko je svirao i sa Beogradskom filharmonijom. (Blic)

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар