Američka televizijska kuća CNN dolazi sutra u Beograd kako bi napravila dokumentarac o srpskom teniseru Novaku Đokoviću, saznaje Kurir. Novinarska ekipa će praviti film o našem najboljem igraču na Dorćolu, gde se nalaze tereni familije Đoković i gde se igra turnir Serbijan open. "Novak Đoković je definitivno hit u svetu i svi se grabe da dođu do njega. Naravno, CNN je uspeo da ugovori snimanje ekskluzivne priče, jer nisu tek tako jedna od najvećih televizijskih kuća na planeti. Amerikanci dolaze sutra u Beograd, a u realizaciju plana kreće se odmah zbog velikih obaveza Novaka. Očekuje se i dolazak ostalih velikih televizijskih kuća, koji takođe žele da urade priču s njim!" kaže naš izvor.
Podsećanja radi, Nole je jednom prilikom bio glavni junak CNN sportske priče, kad je bio je gost emisije „Open kort“. Tom prilikom drugi igrač sveta je otkrio da će postati golfer. Pamti se i kako je zbunio novinara kad je na srpskom rekao da su mu omiljene pesme Tome Zdravkovića „Kafana je moja sudbina“ i „Ej, Branka, Branka“. Novak se tada osvrnuo i na bombardovanje Beograda i Jugoslavije, napominjući da je imao samo 12 godina kad se Srbija našla pod udarom NATO. "Nikome ne bih poželeo da doživi ono što smo mi proživeli 1999. godine. Mislim da sam izašao jači iz tog ratnog okruženja. Posle toga mi je život izgledao mnogo vredniji. Naši ljudi su postali mnogo solidarniji i u tom zajedništvu naroda u nedaći leži ogromna snaga, koja i mene ispunjava" rekao je tada Đoković. U poslednjih nekoliko godina američki mediji se dosta bave fenomenom srpskog tenisa, odnosno kako su trenirali u katastrofalnim uslovima, a to ih nije omelo da postanu najbolji na svetu.

Pada rekord Lendla
Đoković će u slučaju dve pobede na beogradskom turniru skinuti s liste večitih Ivana Lendla, koji se sa 25 pobeda u nizu nalazi na drugom mestu iza zasad neprikosnovenog Džona Mekinroa. Slavni Amerikanac u svojim najboljim danima napravio je seriju od 37 trijumfa. Đokovićev niz traje od početka sezone i pobeda na Hopman kupu. (Kurir)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 21 април, 2011  

    nole je broj 1 !!!

Постави коментар