U manastiru Gračanica dan pošto je stigla donacija Novaka Đokovića od 100.000 dolara za kupovinu imanja. Pomoć dao i Kežman


GRAČANICA - U porti manastira Gračanica nadomak Prištine, u četvrtak je bio dan drugačiji od drugih. Monahinje su se kretale žustrije, vladika Teodosije nije skidao osmeh sa lica, i da nije u pitanju manastir, reklo bi se da je bilo veselo.

Kako i ne bi. U utorak je do njih stigla vest da je slavni teniser Novak Đoković uplatio donaciju od 100.000 dolara za kupovinu zemlje koja se graniči sa manastirskim kompleksom i tako rešio sestrinstvo velike brige.

Igumaniju Efrosiniju, mati Teodoru i monahinju Saru zatičemo u obavljanju svakodnevnih poslova. Pričaju nam kako je igumanija Efrosinija godinama molila da se nađe način kako bi se otkupio taj hektar koji su priželjkivali Albanci, kako se mati Teodora pogađala sa vlasnikom parcele, a onda pokazuju na monahinju Saru:

Ona je ta koja se setila da pošalje poruku našem Novaku.

- Sara prati svaki Novakov meč - priča mati Teodora. Prilikom jedne od poslednjih Noletovih pobeda toliko se ushitila, da se pola sestrinstva manastira okupilo oko nje. Tada je Sari i sinula ideja da piše teniseru za pomoć.

Novak im je otpisao - čekom od 100.000 dolara

I episkop raško-prizrenski Teodosije za „Novosti“ veli da su monahinje poslednjih godina pažljivo skupljale i štedele svaki dinar kako ne bi dozvolile da Albanci otkupe imanja koja su se prodavala nadomak svetinja. Ove hrabre žene povećale su manastirski posed za čitavih osam hektara, a sledeća im je na redu njiva sa kućom koju je porodica Nikolić prvo ponudila na prodaju manastiru.

Mateja Kežman dao 130.000 evra

MONAHINJE nikada ne bi uspele da otkupe toliku zemlju da nije bilo drugih humanih ljudi. „Novosti“ saznaju da je manastiru naš poznati fudbaler Matija Kežman darovao 130.000 evra. Od tog novca kupljena je kuća sa okućnicom za potrebe manastira (na slici).

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dao je četiri miliona dinara, a monahinje ne otkrivaju imena nekih donatora na njihov lični zahtev.


Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар