Posle uvreda na račun homoseksualaca i transseksualaca, pevačica Maja Nikolić se uz podršku Miloša Bojanića obrušila i na Jevreje, ali bi za razliku od prethodnih puta uvrede koje su izneli mogle da ih koštaju tužbe i izbacivanja iz rijalitija „Dvor“.

Naime, kako „Alo!“ saznaje u produkciji razmatraju da zbog svega izrečenog izbace ova dva pevača sa imanja u Šimanovcima.
Sve je počelo kada je u žustroj raspravi sa Mikom Kostić, Nikolićeva iznela svoj stav da ne voli Jevreje, zbog čega joj je mlađa koleginica zapretila tužbom:
- Ja ću tebe da tužim zato što si antisemita, rasista i nacionalista i zato što si direktno udarila na mene i moju familiju - rekla joj je Mika.
Uprkos tome što propozicije nalažu da zbog javnog iznošenja ovakvih stavova oboje treba da budu diskvalifikovani, Maja i Miloš su nastavili sa vređanjem:
- Kakav rasista... Što ne volim Jevreje koji su stvorili Ameriku? Slobodno me tuži za to. Ja nisam šovinista, ali sam nacionalista i Jevreje ne volim! - rekla je Maja.
Miloš se samo nadovezao i konstatovao da su nas upravo Jevreji bombardovali i doneli rak.
- Miko, pa kako da volimo Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali, doneli rak i razna čuda - konstatovao je Bojanić.
Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava „Jukom“, kaže da izjava Miloša Bojanića predstavlja govor mržnje i da očekuje reakciju RRA i tužilaštva:
- Izjava Maje Nikolić je graničan slučaj, dok izjava Miloša Bojanića predstavlja jasan govor mržnje u kome se konkretno napada Jevrejska zajednica u Srbiji. Ovakve izjave predstavljaju sračunatu propagandu u ovom slučaju protiv jedne verske zajednice. Republička radiodifuzna agencija ima sve mehanizme i uz pomoć tužilaštva bi trebalo da reaguje. Mi kao komitet za zaštitu ljudskih prava pratićemo rad RRA i reagovati u skladu sa tim - rekao je Milan Antonijević.

Savez jevrejskih opština: Sramota za Srbiju!
Povodom ovog slučaja svoj komentar dao je i Aleksandar Nećak, predsednik Saveza Jevrejskih opština Srbije.
- Obavešten sam o tome što se desilo i mi ćemo reagovati što pre. Prvo ćemo uputiti protesno pismo TV „Pink“, a zatim i Republičkoj radiodifuznoj agenciji da spreči ovakve incidente kojima se širi verska, rasna i nacionalna mržnja. Ovo je sramota za Srbiju da se na televiziji koja ima nacionalnu frekvenciju emituju takve poruke, a ja ću lično zamoliti i premijera da se konačno izjasni da li podržava ili ne podržava antisemitizam u Srbiji - rekao je za „Alo!“ Aleksandar Nećak.

„Pink“: Izvinjavamo se gledaocima!
Potpredsednica kompanije „Pink“ Tanja Vojtehovski kaže da je ono što su izgovorili Maja Nikolić i Miloš Bojanić klasičan govor mržnje i u ime emitera se izvinila gledaocima:
- Takve izjave predstavljaju klasičan govor mržnje i Televizija „Pink“ se kao emiter ograđuje od svega što je rečeno i izvinjavam se svakom gledaocu kojem je ovakvom izjavom na bilo koji način povređeno dostojanstvo - rekla je Vojtehovski za „Alo!“.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар