Popularni turski glumci Berguzar Korel i Halit Ergenc snimali su u Zagrebu bez potrebne radne dozvole reklame za trgovački lanac "Konzum", u vlasništvu Ivice Todorića, a informacija je portalu "Index" potvrđena iz Policijske uprave zagrebačke. Ljubitelji popularne Šeherezade mogu da odahnu, jer dok je više od 90 odsto Hrvata znalo da Šeherezada i Onur dolaze u Zagreb da snime reklamu i da će za to dobiti priličnu svotu, policija i inspektori rada shvatili su to tek kada su se 28-godišnja glumica i 40-godišnji glumac vratili u Tursku...

"Zahtevi za izdavanjem radne ili poslovne dozvole za navedene turske državljane nisu podneseni, a potvrda o prijavi rada bez radne dozvole takođe nije zatražena", stoji u odgovoru iz Policijske uprave na upit da li je zatražena dozvola za snimanje.

Prema hrvatskom zakonu, rad stranih glumaca u Hrvatskoj spada pod članak 139. stavka 2. tačka 1. Zakona o strancima, prema kojemu oni mogu raditi u Hrvatskoj do 60 dana u toku jedne godine, ali je to na temelju članka 139.a. stavke 2, osoba koja koristi njihove usluge (u ovom slučaju "Agrokor") dužna da prijavi policiji pre početka rada.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар