Poznati američki glumac Džon Kjuzak doputovao je u subotu po podne u Beograd, gde će narednih dana snimati film “Gavran” o poslednjim danima života čuvenog pisca i pesnika Edgara Alana Poa. Pored Kjuzaka, koji tumači glavnu ulogu u filmu koji režira Džejms Mektig, igraju i Alis Iv, Luk Evans, Oliver Džekson-Koen, a manja rola poverena je i Sergeju Trifunoviću.

- Pozdrav iz Srbije! - napisao je Kjuzak na svom “tviter” profilu odmah po dolasku u glavni grad naše zemlje, gde će se narednih dana nastaviti snimanje filma “Gavran”, koje je u oktobru mesecu započeto u Budimpešti.

Radnja filma prati poslednjih pet dana u životu čuvenog američkog majstora horora Edgara Alana Poa, koji je umro pod misterioznim okolnostima 1849. godine u Baltimoru. “Gavran” je inače naslov jedne od Poovih najpoznatijih poema, a film koji je zamišljen kao triler prati pesnika koji uz pomoć jednog detektiva pokušava da pronađe serijskog ubicu, koji “inspiraciju” za svoje zločine pronalazi u Poovim pričama.


Osim što pokušava da pronađe čoveka koji na monstruozan način njegove horor priče pretvara u stvarnost, Po je u potrazi i za svojom verenicom, koju je ubica oteo. Džon Kjuzak, poznat po ulogama u filmovima “Being John Malkovich”, “High Fidality” i “Serendipity” izborio se sa žestokom konkurencijom za ulogu čuvenog pesnika, budući da su producenti prvobitno kontaktirali Ijana Mekgregora i Džeremija Ranera.

Prve fotografije sa snimanja filma „Gavran” napravljene su u Mađarskoj

Sudeći po prvim fotografijama sa snimanja iz Budimpšete, Kjuzak je sasvim ušao u lik Edgara Alana Poa, te u kostimu i sa gustim brkovima veoma podseća na majstora horora i jednog od najprepoznatljivijih američkih poeta. Sergej Trifunović će se ovih dana takođe priključiti ekipi dok u Beogradu budu snimali scene za “Gavran”.

- Snimam sa Džonom Kjuzakom, to je film o poslednjim danima Edgara Alana Poa. On igra Poa, ja igram jednu malu ulogu, i to je to. Ništa specijalno - ispričao je nedavno Sergej Trifunović za „Blic”. Iako je celokupna radnja filma bazirana na izmišljenoj priči, reditelj Džejms Mektig kaže da će lik Edgara Alana Poa biti prikazan sa što je više moguće realističnih detalja.

- Edgar Alan Po je jedan od omiljenih američkih pesnika, a ljudi dosta toga znaju o njemu, i da je bio pomalo probisvet i pijanica, da se oženio 13-godišnjom rođakom... Takođe, veći deo života proveo je u besparici, te će svi ovi realni elementi biti uključeni u fiktivnu priču - objasnio je Mektig. Biće zanimljivo videti kako će srpska prestonica odglumiti ulice Baltimora s kraja 19. veka, gde je smeštena radnja ovog trilera čija se premijera očekuje tokom 2011. godine. (Izvor:Blic)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар