Naomi Kembel boluje od artritisa, zbog čega je odlučila da se sa 40 godina penzioniše. Doktori joj zabranili da nosi visoke potpetice

Slavna manekenka, jedna od najdugovečnijih manekenskih zvezda, u 40. godini odlazi u penziju! „Crna pantera" se povlači zbog artritisa, koji se u poslednje vreme pogoršao! Doktori su joj zabranili da nosi vrtoglavo visoke potpetice i preporučili joj da ih zameni baletankama, zbog čega je Naomi odlučila da pisti kaže zbogom.
Naomi će u penziji morati svakodnevno da radi specijalne vežbe i da ide na masaže da bi joj se zdravstveno stanje poboljšalo. Već je angažovala ličnog trenera koji joj pomaže u rešavanju tegoba.

Kao da sutra ne postoji
- Zglobovi joj otiču, a bolovi su sve jači. Nije mogla više da izdrži i odlučila je da se penzioniše. Ali, moda je u njenoj krvi i sigurno će naći način da ostane u svetu manekenstva. Odlučila je da i dalje pozira za editorijale, a verovatno će naći još neki modni poslić koji će moći da radi bez opterećenja - rekao je američkim medijima izvor blizak manekenki.
Bolest je kod Naomi navodno posledica dugogodišnjeg bavljenja modelingom - dok druge manekenke pistu napuštaju oko 30. godine, Naomi je i sa 40 radila punom parom. Međutim, ima onih koji tvrde da nisu samo visoke potpetice krive za bolest, već da je kod Naomi uzeo danak njen razuzdani način života!
- Uzroci artritisa su i stres, loša ishrana zbog raznih dijeta i velike količine alkohola. Sve to se godinama vezuje uz Naomi - javnosti su dobro poznati njeni izlivi besa prema saradnicima i osoblju i uživanje u kokainu, alkoholu i cigaretama. Osim toga, oduvek je jela brzu hranu i nikad nije marila za vitamine. Nadam se da će uspeti da se odrekne svih poroka i da dostojanstveno ostari - rekao je izvor.


Prava slika Naomi
- Zbog dugogodišnjeg uživanja u alkoholu, kokainu, cigaretama i ludim žurkama, Naomi ima suvu kožu i nezdravu boju.
- Paparaci u Njujorku su je fotografisali sa ofucanim umecima, nakon čega je otkriveno da manekenka - ćelavi! Sada nosi periku.
- Naomi decenijama nije silazila sa visokih potpetica, zbog čega je obolela od artritisa. Ubuduće će morati da nosi ravnu obuću.

Godinama su Naomini ispadi punili strane svetskih tabloida. Njena dugogodišnja asistentkinja Rebeka Vajt otkrila je da su „crna pantera" i preminuli glumac Hit Ledžer zajedno šmrkali kokain! Ruku na srce, manekenka se nikad nije predstavljala kao svetica - poroke nije krila.
- Dobar izgled dugujem pušenju i opijanju! - rekla je Naomi svojevremeno, da bi prošle godine ipak promenila mišljenje i javno priznala da njen organizam više ne može da podnese poroke i da jedino može da joj pomogne rehabilitacija.

Živci kao strune
Naomi je poznata i po tankim živcima - napadala je fotografe, policiju na aerodromu „Hitrou" i lične pomoćnice, zbog čega je deset puta završila na sudu! Prvi ispad imala je pre 12 godina, kad je telefonom napala asistentkinju Džordžinu Galanis i pretila da će je izbaciti iz automobila u pokretu. Nedavno se našla i na sudu za ratne zločine u Hagu zbog toga što je primila „krvave" dijamante od bivšeg liberijskog predsednika Čarlsa Tejlora.
U modne vode Naomi je zaplovila još kao 15-godišnjakinja, a u njenoj bogatoj dugogodišnjoj karijeri posebno se ističe činjenica da je 1988. godine bila prvi crni model koji je krasio naslovnicu pariskog „Voga". Zbog svog dečka, ruskog milijardera Vladimira Doronina, preselila se u Rusiju. Iako su mnogi tvrdili da njihova ljubav neće potrajati, manekenka ih je sve demantovala. Nedavno se pohvalila da joj je dečko za 40. rođendan poklonio zabavu u skupocenom hotelu „Eden rok" na francuskoj rivijeri.
Svoju turbulentnu prošlost Naomi će opisati u autobiografiji. Kako je najavila, u knjizi će, bez dlake na jeziku, otkriti sve skandale iz života i karijere duge 25 godina.
- To će biti knjiga o iskustvima u mom životu. Predstavljaće mene, nikog drugog - poručila je Naomi.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар