Iako je u avgustu pokrenula peticiju za pomoć, revoltirana činjenicom da je glumici Evi Ras ukinuta porodična penzija koju je nasledila od pokojnog supruga, Jelena Tinska, balerina, pisac i članica Udruženja dramskih umetnika, sada kaže da je veoma razočarana glumicom.

- Doznala sam da gospođa Ras ima veliki trosoban stan i pitam se zašto ga ne proda i kupi manji za nju samu? Od ostatka novca mogla bi da živi savršeno do kraja života, umesto da se ponižava i prodaje svoje dostojanstvo na „Farmi“.
Pružila sam joj podršku, verujući da je oštećena, sama, bez stana, bez mogućnosti da živi, ne znajući da je stambeno situirana i da ima spas. U toj peticiji koju smo sastavili Žarko Jokanović i ja iznad svega smo se borili za esnaf, za sve ljude iz umetnosti koji su kad siđu s dasaka koje život znače, zaslužili dostojanstvenu starost - kaže Jelena Tinska za „Alo!“

Naša sagovornica sumnja da je poznata glumica uopšte bolesna.
- Ukoliko je bolesna, ima od čega i da se leči i da stekne kapital - prodajom trosobnog stana u skupom kvartu Beograda. Meni je žao ako je Eva Ras bolesna, ali neko ko ide na hemioterapiju, pod jedan - otpadne mu kosa, pod dva - ne sme na sunce, a Eva nam je baš preplanula. Pod tri - bolestan čovek nema snage ni za šta, a kamoli za život na farmi ili za hodanje nekoliko sati dnevno. Dakle, bez ikakvih insinuacija, pitam se ko je ovde lud - kaže Tinska, koja o „Farmi“ i Evinom učešću u tom rijalitiju misli sve najgore.

- To su VIP - V(eoma ) I(zgladneli) P(rostaci). Dakle, sve moj do mojega, a niko poznat. Mislim da je dostojanstvo skuplje od cene za koju se prodaje na farmi i da je časnije crći nego se prodati. I meni su nudili honorar od 2.500 evra nedeljno, i to da uđem zajedno sa šest mojih pasa i čovekom koji ih čuva! Odbila sam, radije bih radila po kućama, nego da prodam svoje dostojanstvo - zaključuje naša sagovornica.
Podsećanja radi, Tinska je svojevremeno pokrenula akciju koja je imala za cilj povećanje penzija umetnicima, koji nisu korisnici nacionalne penzije, a povod je bio upravo Evin slučaj. (Izvor: Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар