Seksualni terapeut Barbara Karelas tvrdi da se orgazam može postići posebnom tehnikom opuštanja i fantaziranja

Inspirisana zapanjujućim podatkom da dve trećine žena u Americi ima problema u seksualnom životu, američka spisateljica, seksualni terapeut i predavač Barbara Karelas pozabavila se načinom na koji žene postižu orgazam. Poznata kao voditeljka radionica i tečajeva o seksu, Barbara tvrdi da orgazam pomoću misli nije zabluda, već realno stanje koje se može dostići učenjem.

Ova žena se osamdesetih godina u Njujorku bavila pozorišnim performansom, ali se nekoliko godina kasnije preorjentisala na izučavanje seksualnih terapija. Prema njenim rečima, to je bio idealan momenat za usmeravanje ka seksu, jer je kraj osamdesetih doneo strah od AIDS-a, bolesti koja se jako brzo širila u umetničkim krugovima.
Seks se dešava u mozgu

U istraživanje alternativnih vidika seksualnosti Barbaru je uvela čuvena večita dilema - kako prepoznati kada žena glumi orgazam? Svojevrsni fenomen koji je na tom putu otkrila bilo je dostizanje vrhunca pomoću misli. To je, u stvari, disajno-energetski orgazam, kako ga je sama nazvala, koji se ostvaruje preko tehnike dubokog disanja i opuštanja.

Istraživači sa Univerziteta Rudžers su pre godinu dana dokazali da kada Barbara Karelas postigne svoj disajno-energetski orgazam, određeni deo mozga reaguje potpuno isto kao i kada je u pitanju običan orgazam. Pisac i seksualni terapeut, dr Jan Kerner tvrdi da je mozak najjači seksualni organ iz koga sve kreće i zato ženama preporučuje tehnike disanja, koncentracije i čestog fantaziranja kao idealna sredstava za poboljšanje seksualnog života. Međutim, on naglašava da to ne treba biti jedini način uživanja i postizanja vrhunca.
Barbara Karelas kaže da svako može da nauči pomenutu tehniku, ukoliko odbaci tradicionalno poimanje seksualnosti. Ona je u svojim vezama ne koristi kako bi nadomestila seks, već joj ona služi kao nadogradnja intimnog odnosa.

Misli su nadogradnja seksa
Ovoj čudotvornoj tehnici, koja u ženskom telu izaziva neverovatne eksplozije užitka, Barabara Karelas podučava u svojim radionicama u SAD gde okuplja ljude koji žele da sebi priušte novo, nezaboravno seksualno iskustvo. Nažalost, tajne postizanja orgazma uz pomoć misli nije nikada podelila sa javnošću, jer ona kaže da se to ne može objasniti rečima. Nešto malo o tome se može dokučiti i iz popularnih knjiga Karelasove.


Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 02 септембар, 2010  

    A kada je Karleuša pričala da vodi ljubav mozgom svi su se smejali. E pa sad je to i naučno dokazano. :P

    Jeca je genije iz Kenije i .

Постави коментар