Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Međunarodnog prvenstva SAD, koje se igra u Njujorku za nagradni fond od 22,7 miliona dolara, pošto je rano jutros pobedio Amerikanca Endija Rodika rezultatom 3:6, 7:5, 6:3, 7:6 (7:4), posle tri sata i 18 minuta igre

Tipsarević će se u borbi za osminu finala sastati sa Francuzom Gaelom Monfisom, koji je prethodno savladao Rusa Igora Andrejeva sa 6:3, 6:4, 6:3.
Tipsarević kaže da je Rodik drugačiji igrač u odnosu na sebe iz mlađih dana kada nije čekao nego napadao.



"Ljudi kažu da je bio mnogo opasniji dok je bio mlađi, svaki forhend je bio napad, jurio je svaku priliku," rekao je posle meča Tipsarević, "Sada se to zaista ne vidi. Postao je igrač koga morate da napadate. On čeka vašu grešku, čini mi se, više nego što pokušava sam da dobije poen."

Rodik je imao objašnjenje za svoju igru
"Trener i ja smo se dogovorili da smanjim broj grešaka, to sam uspeo da uradim," kaže Rodik, "On je dobro udarao loptu, pokušavao sam da ga nateram da to radi iz što težih pozicija, možda dok je još u pokretu, i uspeo sam. Želeo sam da imam što bolji procenat riterna, uspeo sam... On je igrao jako hrabro, rizikovao sve vreme i dobio me u četiri seta. Sve vreme sam govorio sebi - to mora da ima neki rok trajanja. Nažalost, četiri seta nisu bila dovoljna da stane."

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар