Odluka Dragane Mirković da se odazove pozivu organizacije „Potencijal“ i fondacije „Veliko srce“...

... i posle 12 godina prvi put zapeva pred beogradskom publikom 30. septembra u Centru „Sava“ biće i jedina prilika u kojoj će obožavaoci folk dive moći da je čuju i vide u srpskoj prestonici.
Naime, kako je na početku razgovora za naš list rekla, Mirkovićeva i dalje stoji pri odluci da više nikada ne drži koncerte, ali da je napravila izuzetak iz humanih razloga.

- Povukla sam se, živim mirnim porodičnim životom i nemam ambicija da držim koncerte. Međutim, kada sam dobila ponudu za humanitarni koncert, nisam razmišljala ni sekund i odmah sam prihvatila. Da sam duže razmišljala možda bih donela i drugačiju odluku, jer mi je lakše da dam taj novac, koji je očekivana zarada, nego da ulazim u ceo posao organizacije koncerta. Međutim, oni su mi objasnili da nije samo poenta u novcu već i u pokretanju akcije, te sam prihvatila.

- Mislite li da će druge kolege krenuti za vašim primerom?
- Da se ne lažemo, mnogo mojih kolega se u ovom trenutku bori da sebi obezbedi egzistenciju, te ne mogu ni da razmišljaju o ovakvoj akciji. Ali, nadam se da će se oni koji su finansijski obezbeđeni ugledati na ovaj primer i priključiti ovakvoj ili sličnoj akciji. Takođe, moja nada je da će ovo biti primer bogatim ljudima i jakim firmama da je lepo davati i pomoći. Ma koliko da je čovek ispunjen i zadovoljan, sreća je potpuna tek onda kada usrećite i neke druge ljude.

- Zašto ste odabrali da pevate u Centru „Sava“ a ne u „Areni“?
- Troškovi su takvi da se u „Areni“ prave koncerti samo radi prestiža, a zarade ne može biti, osim ako imate jake sponzore. Da pravim solistički koncert, bio bi u „Areni“, ali ovo je humanitarni koncert i cilj je da se prikupi što više novca sa što manje troškova.

- Godinu dana je trajala zabrana pojavljivanja učesnika „Zvezda Granda“ na vašoj Televiziji „DM sat“. Kako je došlo do toga da zabrana bude skinuta?
- Pevač Ćira je trebalo da dođe u emisiju i Toni mu je predložio da povede Tanju Savić. On je pitao Sašu i dobio dozvolu. Dakle, sve je išlo spontano.
- Da je došlo do velikih promena u vašem odnosu sa čelnicima „Granda“ svedoči i izjava Saša Popovića da ste dobrodošli u „Grandove“ emisije.
- Drago mi je što je došlo do toga da se danas mogu pročitati takve izjave i lepo je što je Saša tako nešto izjavio. Meni to mnogo više znači ljudski nego profesionalno. A da li ću se i kada pojaviti u „Grandu“ zavisi od brojnih faktora i u krajnjem slučaju je nebitno.
- Kada smo kod te teme, nedavno ste se posle dugo vremena sreli sa Brenom...
- Jesmo, i to je bio mnogo lep i dirljiv susret.

- Šta ste rekle jedna drugoj?
- Da lepo izgledamo. (smeh) Nismo spomenule bilo šta od ružnih stvari koje su se dešavale. Kada smo se videle, upitala sam je: „Dobro, jesam li ja tebi nedostajala?“. Ona se samo nasmejala i zagrlila me.

- Zašto pre toga niste bile u kontaktu?
- Desio se splet okolnosti da je Brena promenila broj, a da to nisam znala pa sam joj uredno slala poruke za rođendane, nove godine i nisam dobijala odgovor.

- Možda zato što su stizale Cakani, koja je uzela Brenin stari broj?
- Odakle to znate? Nisam znala gde je taj broj završio! Sada mi je čudno što mi Cakana nikada nije odgovorila da šaljem poruke na pogrešan broj. A uredno sam se i potpisivala i bila u čudu zašto mi Brena nikada ne odgovori.

- Kako ste se osećali zbog tih okolnosti?
- Bolelo me je to što me ignoriše, moram da priznam. Godine su iza nas i mnogo lepih i ružnih stvari smo zajedno prošle. Kada sam videla da nema nikakvih reakcija, zvala sam Sanju Đorđević da je pitam šta je to meni Brena toliko zamerila da mi se ne javlja. Tek tada sam od nje saznala da je promenila broj. Pošto je to bilo nekoliko dana posle njenog rođendana, poslala sam joj poruku i čestitala sa zakašnjenjem. I ona mi je odmah odgovorila: „Hvala ti puno, baš mi je drago što si se setila. Ljubi tebe tvoja Beki!“. Tada sam joj rekla da sam joj godinama čestitala, ali to nije stizalo do nje i dogovorile smo se da se vidimo. Od tada smo redovno u kontaktu.

Teško mi pada razdvojenost od dece
- Kako su Marko i Manuela?
- Oni su moja ljubav i ponos i drago mi je da su dobra deca i dobri đaci. Žao mi je što ove dane tokom pripreme koncerta provodimo odvojeno. Mnogo sam vezana za njih i svaka razdvojenost mi teško pada.

Ne plašim se optužbi za bigamiju
- Da li se plašite optužbi za bigamiju, pošto je vaš bivši dečko Zoran Bašanović u intervjuu naveo da ste se svojevremeno tajno venčali?
- Onda bi i on trebalo toga da se plaši. Ono što je meni bitno, ma šta ko rekao, jeste da moj suprug i ja znamo istinu. Da ne znamo šta je istina, ne bih se venčala sa Tonijem na zakonit način, kao što sam se i venčala. Za nekoga ko ima srećan život, degradirajuće je, ponižavajuće i prljavo pričati o takvim stvarima. To je jedini komentar koji imam na sve što je rečeno. (Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар