Humanitarna organizacija "One“, čiji je vlasnik jedan od najpoznatijih svetskih dobrotvora Bono Voks, frontmen grupe "U2", pred mogućom je istragom i velikim pritiskom medija jer je navodno učestvovala u finansijskim malverzacijama.

Prema nekim navodima, u humanitarne svrhe je uplaćen tek jedan odsto prikupljenog novca. Naime, neprofitna organizacija “One”, koja je sakupljala dobrotvorne prihode i za vreme koncerata u našem regionu, isplatila je tek mali deo novca, odnosno 118.000 dolara od čitave sume koja je sakupljena, a to je čak 9,8 miliona dolara.
Prema tvrdnji i pisanju medija, Bono i njegova svita su više od pet miliona dolara potrošili na veoma visoke plate zaposlenih. Od već pomenute svote od skoro deset miliona, pola je otišlo na plate, a ostatak je Bono potrošio na kupovinu preskupih poklona koje je delio predsednicima kada je bio u poseti njihovim zemljama, te drugim ljudima na visokim položajima. Bono je uvek tvrdio da tim predsednicima i drugim “važnim” ljudima na poklon daje šolju ili blok za pisanje. Primarni cilj organizacije je podizanje svesti čovečanstva o problemu stanovništva. Financijska pomoć nije u prvom planu – rekao je Oliver Buston, menadžer organizacije “One” kao odgovor na napad medija, i dodao, "u organizaciji je sve transparentno, a neobično visoke plate zaposlenih ljudi u organizaciji ’One’ su čista glupost“.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар