Severina je, navodno, zaradila 55.000 eura za aktualnu reklamnu kampanju slovenske kompanije "Grupa Petrol" koja je uz slogan “Svaki kupac je zvezda” predstavljena potrošačima.

Nezvaničnu informaciju o visini honorara novog zaštitnog lica “Petrola” objavio je “Poslovni dnevnik” pozivajući se na dobro obaveštene izvore. “Jedino što mogu jeste da odmah demantujem tu cifru. Nikada javno ne komentirišem govore i honorare”, kratko je izjavio Severinin menadžer Tomislav Petrović, dok je Danijel Koletić, vlasnik agencije “Apriori komunikacije”, sumu prokomentirao iz marketinškog ugla. “S obzirom na to da je kriza, to je zadovoljavajući iznos, kaže Koletić.
Uzmemo li u obzir da ‘Petrol’, a reč je o kompaniji koja prodaje naftne derivate, kao robna marka posluje u šest država i podelimo tu svotu, onda je ulaganje u promociju na svakom od tržišta nešto više od devet hiljada eura, što je zanemariv novac u odnosu na zaradu kompanije. To uistinu nije velika svota u marketinškom svetu”, analizira Koletić napominjući kako ne barata svim elementima ugovora, pa stoga ne može da da precizniju procenu. “Pretpostavljam da se priča neće zaustaviti samo na kampanji, nego da će Severina doći i na neke promocije firme, možda je u tu priču ukalkulisano i sponzorstvo za neki koncert...Možda je u pitanju ono što mi u marketingu nazivamo co-branding Severina trenutno nema novi album, dobro će i njoj doći pojavljivanje u medijima… U svakom slučaju, u pitanju je obostrano korisna poslovna priča”, objašnjava Danijel Koletić ističući kako je pevačica jedan od retkih regionalnih brandova, koji se mogu nabrojiti na prste jedne ruke. I zato je toliko tražena. “Pričalo se kako je Severina od ‘Mure’ pre dve godine zaradila 50.000 eura. Što se, pak, tiče angažmana poznatih osoba u kampanjama za pivo, situacija je drugačija, jer se novac, ako su u pitanju muzičari, bendovi vraća kroz koncerte, odnosno angažmane u šatorima. Ali to je onda neka druga vrsta poslovnog aranžmana”, zaključio je Koletić. (Slobodna Dalmacija)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар