„Ne verujem da ćemo ići na neke velike festivale, da ćemo osvajati nagrade, ali se nadam da će film dopreti do onih koji su voleli priču o Vasi Ladačkom”, rekao je Đorđe Balašević na jučerašnjoj konferenciji za štampu na kojoj je najavljena premijera filma „Kao rani mraz“. Rediteljski prvenac Đorđa Balaševića biće premijerno prikazan 19. aprila u sali NIS Naftagasa u Novom Sadu, a sledeće večeri film će moći da vidi i beogradska publika u „Sava centru“.

Reditelj sa ćerkom Jovanom koja u filmu igra Malu Vidru

- Čuo sam raznorazne priče dok se čekao film, da je to prvi vojvođanski film, da je to poslednji jugoslovenski film, a zapravo to je samo jedan pravi ljubavni film za sve one koji su voleli priču o Vasi Ladačkom. Imam tremu pred premijeru ali Novi Sad je jedini grad u koji se ja uvek vraćam - kaže Balašević.
Poznati novosadski kantautor je ujedno i scenarista i reditelj, a naravno, potpisuje i muziku filma „Kao rani mraz“.

- Za mene to nije bio posao. Bilo je to neverovatnih 60 dana blesavljenja sa svim ovim sjajnim ljudima i prijateljima. Stalno nam spočitavaju da je ovo porodični film, ali ja ne vidim šta je tu loše. Film je nastao zbog potrebe da se našoj Jovani pruži šansa i uloga je ono što sam ja kao roditelj mogao da joj dam. Ako joj sad ne upali, kupićemo joj solarijum i sigurno neće propasti - kroz smeh je ispričao Balašević.
Na pres konferenciji bili su, sve sami prijatelji, kako ih je Balašević predstavio. Uz Jovanu Balašević, koja nije mogla da suzdrži suze, kako je objasnila, zbog treme, odgovornosti koju nosi, ali i poverenja koje joj je pružila porodica, tu su se našli Vojin Ćetković, mladi Vasa Ladački koga tumači Danijel Kovačević, ali i Mira Banjac.

- Ovo je bilo prosanjano snimanje, a Đole fenomenalan - rekla je Mira Banjac.
Izvor: "Blic.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар