Sandrina Bogunović prevarila i slikara Milorada Đokića Mlađeg
Na spisku žrtava prevara Sandrine Bogunović, majke Katarine Rebrače, našao se i akademski slikar iz Kruševca Milorad Đokić Mlađi, kome je pre više od 20 godina uzela 24 slike, navodno da ih proda u Americi, ali ih nikada nije platila.

- Sandrina je kod nas došla 1988. godine, zajedno sa jednom novinarkom. Moj suprug je tada bio direktor Umetničke galerije u Kruševcu, poznat u slikarskim krugovima, a Sandrina je tražila kvalitetne slikare čije slike nisu previše skupe. Tada je uzela šest slika različitih formata, a posle nekog vremena je donela 6.800 dolara. Sledeći put joj je suprug odneo 24 slike, ulja na platnu, srednjeg i velikog formata, da ih proda u Americi. U međuvremenu je počeo rat, pa je Sandrina pismom tražila od mog muža da joj da saglasnost da samo ona može da prodaje njegove slike, što je on i učinio. Poslednji put se javila oko novogodišnjih praznika 1992. godine da mu kaže da je prodala deo slika i da će mu poslati novac. Posle toga joj se gubi svaki trag - priseća se Slavica Đokić, supruga Milorada Đokića koji je preminuo avgusta prošle godine. Vrednost slika koje je Đokić Mlađi dao Sandrini Bogunović procenjuje se na više od 20.000 dolara.
- Sestre i ja smo studirale u Beogradu i otac nas je više puta slao na adresu u Francuskoj ulici, gde navodno živi Sandrinina tetka, da uzmemo novac za slike koje joj je dao, ali nikada nismo uspele da uđemo u kuću koja je bila zaklonjena iza velikih gvozdenih vrata. Nikada nam se niko nije javio na interfon - dodaje Jasmina Đokić, najstarija Miloradova ćerka.
Sestre Đokić su i preko koleginica koje su otišle u Ameriku pokušale da saznaju nešto o Sandrini Bogunović, ali je ona u međuvremenu promenila prezime i vešto zamela sve tragove.
- Učestvujući na raznim likovnim kolonijama, suprug je saznao da je Sandrina na sličan način prevarila više slikara iz Srbije. Znam da je napravio i spisak tih ljudi i da se taj spisak nalazi kod njegovog brata Milana, ali dever još nije uspeo da ga pronađe. Sada, kada je afera otkrivena, očekujem da se jave mnogi koje je Sandrina Bogunović prevarila. Mi smo bili šokirani kada smo čuli vest na televiziji jer nismo imali pojma da je ona majka Katarine Rebrače. Već smo i zaboravili na nju - dodaje supruga Slavica.
Slikar Milorad Đokić rođen je 1941. godine u Čitluku kod Kruševca. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1965. godine u klasi profesora Đorđa Bošana. Član je ULUS-a od 1966. i Društva srpskih umetnika LADA od 1992. godine. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za slikarstvo, kao i nosilac odlikovanja (orden rada sa srebrnim vencem).

Varala i umetnike iz Beograda?!
I Miloradov brat Milan takođe je magistar slikarstva, a on, kako tvrdi Jasmina Đokić, ima spisak svih slikara koje je Sandrina prevarila.
- Sa nestpljenjem čekam da stric pronađe tu listu, u nadi da će još neko od njih, ako su živi, želeti da ispričaju priču o Sandrini Bogunović. Ono što još znam je da moj otac nije jedini naš prevareni slikar. Bilo ih je još iz Beograda - kaže Jasmina.
Izvor: "Alo.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар