U Somboru se trenutno snima igrano-dokumentarni film „Žućko“, koji govori o legendarnom košarkašu Radivoju Koraću, a u ostvarenju Gordana Matića glavne uloge tumače Katarina Radivojević i Vladimir Aleksić. Narator je proslavljeni košarkaš Aleksandar Đorđević, a muziku za film, koji se snima u srpsko-hrvatsko-slovenačko-grčkoj koprodukciji, radi Darko Rundek.
Katarina Radivojević je pre nekoliko dana završila snimanje hrvatske sapunice „Najbolje godine“
Premijera je planirana za septembar u Istanbulu, gde se održava Svetsko prvenstvo u košarci.

Dokumentarni deo filma je snimljen tokom prošle godine, a o neprevaziđenom Radivoju Koraću Žućku, koji je tragično nastradao 2. juna 1969. u saobraćajnoj nesreći u blizini Sarajeva, govore Bora Stanković, Ivo Daneu, Dražen Dalipagić, Ranko Žeravica, Petar Skansi, Vinko Jelovac, Josip Đerđa, Vlade Divac, Miša Čermak... Osim sagovornika iz sveta sporta, o Žućku pričaju i Lidija Pilipenko, Minja Subota, Marija Veger, Snežana Zorić, Jelena Žigon, Dobrica Ćosić, Bata Živojinović i drugi.
 

Slavnog Radivoja Koraća igraće mladi Vlada Aleksić
- Igrani deo filma će se snimati naredna dva meseca, a osim u Somboru, snimaćemo i na drugim lokacijama u Srbiji, kao i u Hrvatskoj i Sloveniji. Koraća igra mladi glumac Vladimir Aleksić (našoj publici je poznat i kao voditelj emisije „Ja imam talenat“, prim. nov.), a Žućkovu majku glumi Katarina Radivojević. Scenario su napisali Đorđe Milosavljev i Gordan Matić, a narator je Aleksandar Đorđević, koji priču o Žućku ostavlja u amanet Milenku Tepiću - priča za „Blic“ Marko Paljić, čija je kuća „Gargantua films“ producent filma „Žućko“ zajedno sa firmom „Re-Kreativno“.

Po Paljićevim rečima premijera je planirana tokom Svetskog prvenstva u košarci, koje se od 28. avgusta do 12. septembra održava u Turskoj, a film će se na bioskopskom repertoaru naći krajem septembra.

U Žućkovom rodnom Somboru ekipa će snimati na železničkoj stanici, kafanama i automehaničarskim radnjama, kao i u Somborskom pozorištu. Prošle godine scene iz dokumentarnog dela filma su snimane ispred kuće u kojoj se Korać rodio, u Osnovnoj školi „Nikola Vukićević“...

- Priča o Radivoju Koraću zamišljena je kao dokumentarno-igrani esej, a film će, osim njegove uspešne košarkaške karijere, biti priča i o jednom interesantnom čoveku koji je u Beograd doneo „Bitlse“, džempere na V izrez, „folksvagen bubu“, „vespu“... Biće to priča o jednom drugačijem vremenu kada se bivša Jugoslavija više nego ikada dotad otvarala prema zapadu, kada su stigli „koka-kola“, rokenrol, popularna umetnost i kultura - izjavio je režiser Gordan Matić.

Zvezda u Hrvatskoj
Katarina Radivojević je u Sombor došla iz Hrvatske, gde je prošle nedelje završila sa snimanjem prve sezone serije „Najbolje godine“. Katarina u sapunici koja je veoma gledana u Hrvatskoj igra Lorenu Levaj, a poslednja klapa za ovu sezonu je snimljena u selu Kostanjevac Podvrški. Nakon obavljenog posla, ekipa serije je žurkom proslavila završetak snimanja.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар