Brutalni Zaječarski šinteri

Budimir Jović iz Zaječara podneo je policiji prijavu protiv radnika JKP „Kraljevica“ jer su ubili njegovu pudlicu. Šinteri su, prema njegovim rečima, kučence uhvatili za rep i tresnuli o beton, a potom ga brutalno pretukli šipkom, strpali u kamion i odvezli, misleći da je lutalica!

- Ubili su nam Ogija, iako je imao ogrlicu i videlo se da je rasno štene. Znam da nisam jedini kome su na ulici uhvatili mezimca i ubili. Ima nas mnogo u gradu. Neko mora da odgovara! - kaže ozlojeđeni vlasnik Budimir Jović. Svedok brutalnog premlaćivanja njegovog mezimca bio je Bogomir Veljković, portir fabrike „Arsenije Spasić“.
- Svojim očima sam gledao šintera kako hvata Ogija za rep, a zatim ga podiže i dva puta udara o beton. Onda je uzeo gvozdenu šipku i počeo da ga udara. Prišao sam i rekao da je pusti jer ima vlasnika, a on me opsovao i bacio kucu u kamion - kaže Veljković.



Jović je svog ljubimca, madagaskarsku pudlicu staru devet meseci, u roku od sat i po potražio u veterinarskoj stanici u JKP „Kraljevica“, gde su svi kavezi bili prazni. Tražio je pomoć svih društava za zaštitu životinja, ali pudlici nije bilo traga! U Društvu „Prijatelji životinja“ kažu da im se javilo na desetine vlasnika kojima su ubijeni kućni ljubimci.
- Bezuspešno pokušavamo da saznamo istinu o hvatanju pasa, jer nadležni ne pozivaju vlasnike, već pse ubijaju - kaže Dragiša Lazarević, predsednik UO tog društva.
Sve je počelo pre mesec dana, kada je Zaječar proglašen područjem zaraženim besnilom. Radnici JKP „Kraljevica“ dobili su zadatak da hvataju pse lutalice, nad kojima se, ukoliko je to potrebno, vrši eutanazija. Međutim, mnogi meštani tvrde da se psi ne ubijaju injekcijama, već motkama!

Inspekcija: Ogi nije bio vakcinisan
Nadležni iz veterinarske inspekcije demantovali su sve optužbe uz tvrdnju da je sav rad u vezi sa psima lutalicama u skladu sa zakonom.
- Apsolutno je netačno da se ubijaju čipovani psi. Poštuje se zakonska procedura i oni se čuvaju u kavezima od 10 do 15 dana, a njihovi vlasnici se uredno obaveštavaju. Što se slučaja madagaskarske pudlice tiče, iako njen vlasnik kaže da je stara devet, ona je imala 14 meseci i nije bila vakcinisana, a po zakonu se vakcinacija obavlja u trećem mesecu - kazala je Azra Prodanović, republički veterinarski inspektor.

Izvor: "Alo.rs" 

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар