Na današnji dan, pre deset godina, preminula je srpska muzičarka Margita Stefanović, koja se proslavila svirajući klavijature u bendu “EKV”. Muzikom je počela da se bavi od malih nogu, a karijeru u ovoj industriji započinje davne 1982. godine.

Posle upoznavanja sa pevačem Milanom Mladenovićem postaje punopravni član grupe “Ekatarina Velika”. Osim angažovanja u svom sastavu, Margita je svoj muzički talenat iskoristila za komponovanje pozorišnih predstava “Klasni neprijatelj”, “Tri sestre”, “S one strane duge” i “Majka hrabrost”.
Pojavljuje se kao gost na albumima mnogih jugoslovenskih grupa, kao što su “Van Gog”, Elvisa J. Kurtovića, “Babe”, “Bejbi Kejt”… Margita Stefanović ,posle raspada „EKV“-a 1994. godine, formira više bendova: “Kurajbere” 1994. i “EQV” 1995. godine sa muzičarem Vladimirom Stojićem, sa kojim izdaje CD “Ti si sav moj bol” za bečku muzičku kuću “Coop Arts & Crafts Unlimited”. Margita svoje poslednje muzičko delo objavljuje 2002. , a u pitanju je muzika za pozorišnu predstavu “Kaput mrtvog čoveka” Hajdane Baletić. Iste godine preminula je na beogradskoj Infektivnoj klinici. Iako nije zvanično objavljen uzrok smrti, smatra se da je u pitanju prekomerna upotreba narkotika. Inače, Zoran Predin, nekadašnji frontmen slovenačkog benda “Lačni Franc”, predstavio je novu numeru “Kosa boje srebra (Margita)” koju je posvetio pokojnoj Margiti Stefanović.

Izvor: Svet

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар