Željko Joksimović u subotu uveče u specijalnoj emisiji na prvom kanalu RTS-a premijerno izveo pesmu "Nije ljubav stvar" sa kojom će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u Azerbejdžanu.

U pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a i uz pomoć specijalnih gostiju Jelene Tomašević i njenog supruga Ivana Bosiljčića, Bore Dugića, Halida Bešlića i Harija Varešanovića, Željko je večeras izveo pesmu "Nije ljubav stvar".

Željko je šou otvorio pesmom "Ono naše što nekad bejaše", nastavio pesmom "Lejla" kojom je Hari Varešanović predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2006., i na kraju uvodnog dela otpevao "Lane moje" – pesmu sa kojom je 2004. godine osvojio drugo mesto u Atini.

Iako su svi sa nestrpljenjem isčekivali ovo veče da čuju pesmu koja će Srbiju predstavljati na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije", Željko je pesmu izveo gotovo pred sam kraj emisije, najpre u engleskoj verziji koja nosi naziv "Synonym". Publika u studiju pesmu je nagradila ovacijama.

Odmah potom usledila je i srpska verzija. Emotivna balada, intenzivna i u Željkovom prepoznatljivom stilu, sa puno instrumentala, upravo onakva kakvom je Željko i predstavio - potencijalni evrovizijski hit.Tekst pesme pisali su Marina Tucaković i Miloš Šoganović, aranžman potpisuju Željko Joksimović i Alek Aleksov, a tekst za englesku verziju pesme pisala je Ljilja Jorgovanović.

"Želeo sam da ponovo napravim nešto originalno, a emotivno. Ovo je jedno od najvećih muzičkih susreta na svetu, i pesma mora biti drugačija, to je bio moj preduslov da uopšte prihvatim učešće na ovom takmičenju, ponovo", izjavio je Željko opisujući pesmu.

Tri puta je ušestvovao na Eurosongu i tri puta bio uspešan. Osvojio je šesto mesto kao kompozitor pesme "Oro" koju je izvodila Jelena Tomašević, drugo mesto sa kompozicijom "Lejla" koju je izvodio Hari Varešanović i drugo mesto sa pesmom "Lane moje". Pesmu koja će nas ove godine predstavljati u Bakuu Željko je opisao kao vanvremensku, kao pesmu koja se ne može svrstati ni u jedan žanr, kakve su, po njegovim rečima, i pesme "Lane moje" i "Lejla".

Srpski predstavnik na Eurosongu je nedavno proglašen za najboljeg kantautora ovog muzičkog takmičenja u poslednjih deset godina, njegovo "Lane" je proglašeno za najbolju kompoziciju festivala, a vest da će Joksimović ponovo predstavljati Srbiju je napravila pometnju na Eurosong kladionici. Sve to, a da novu pesmu "niko živi" nije ni čuo, kakve će reakcije biti sada kad je kompozicija poznata?!

(Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар