Žene koje nose brushaltere koji podižu i približavaju grudi imaju više samopouzdanja od onih koje biraju drugačije modele. Mnogo više...

Kakav efekat na muškarce ima pogled na bujan dekolte odavno je poznato, ali sada su se psiholozi pozabavili i njegovim uticajem na žene. Istraživanje naučnika sa Univerziteta u Mančesteru pokazalo je da žene koje biraju "puš ap" modele imaju mnogo više samopouzdanja od onih koje ih izbegavaju.

Grupa žena starosti između 20 i 55 godina snimana je prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti u dva navrata. Prvi put su nosile "obične" brushaltere, a zatim i modele koji podižu i približavaju grudi, a psiholozi su zatim poredili snimke i tražili tri elementa u ponašanju koja su ključna za samopouzdanje, piše "Dejli mejl".

Rezultati su ih iznenadili jer iako svi mi volimo da izgledamo što lepše, psiholozi ipak nisu očekivali tako upadljive razlike u ponašanju.

Osmehivanje - koje simbolizuje pozitivne emocije i koje je dobar signal da osoba ima samopouzdanja bilo je za 73 odsto češće kada su žene nosile "puš ap" model. Kontakt očima koji je takođe jedan od važnih elemenata samopouzdanja bio je češći za 41 odsto, a potezi koji odaju nizak nivo samopoštovanja kao što je saginjanje glave, spuštanje pogleda ili oslanjanje čela na ruku bili su smanjeni za 64 odsto kada su žene nosile model za bujnije poprsje.

"Naš eksperiment je pokazao da nošenje 'puš ap' brushaltera značajno utiče na neverbalnu komunikaciju koja je u tesnoj vezi sa nivoom samopouzdanja, što, naravno, utiče na naš privatni, ali i poslovni život", rekao je Džef Beati, vođa istraživanja.

(Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар