Organizovanje žurki, posebno u zgradama, oduvek je bilo problematično. Upravo zato se glavni grad Francuske pretvara u svetski centar "nemih" žurki. Svi gosti imaju slušalice na ušima, buka koja se pravi je prihvatljiva. 


Ekipa "Dojče vele" posetila je jednu ovakvu žurku. Prošla je ponoć, a soba je prepuna Parižana koji skaču u ritmu muzike. Među njima je i Žastin Davo: "Mislim da je to sjajno! Atmosfera je drugačija, čudna i možete napraviti žurku bilo gde. Celo leto sam bila na ovakvim 'nemim' žurkama širom Pariza. Žurka u parku je sjajna... ili pored reke ili ispod Ajfelovog tornja… čak i kod kuće."

Nastali u Amsterdamu, razvijeni u Londonu, 'nemi' disko klubovi su svoj dom našli i u Parizu, gradu u kojem policija posle 22 časa uveče zavodi policijski čas bez buke.

Bertran Rigidel iz kompanije Silent Events kaže da organizuju privatne žurke svaki vikend. "Ako hoćete da organizujete rođendansku žurku, mi dođemo kod vas i obezbedimo sve potrebne slušalice. I to košta 5 evra po slušalicama. Plus, ako želite možemo obezbediti i disk-džokeja, jednog, dva, tri. Veoma jednostavno!"Parižanima nije trebalo mnogo da kreativno primene izum. Recimo na sredini bulevara koji ide kroz parisku četvrt crvenih fenjera Pigal, grupa sa slušalicama na ušima pratila je nastup pevačice Židre na drugom spratu. To je bio njen drugi nastup, a prvi je bio u klubu Les Parisiennes.

"Zapravo sam nastupala u ženskom toaletu. Na binu su postavili TV, a mene su snimali, tako da je izgledalo kao direktni prenos. Bilo je zabavno."

Za Židre to je način da se u svetu sve manje tolerantnom na buku izborite za svoje pravo na žurku. To je pristojna neposlušnost.

Izvor: Mondo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар