Iako je u medijskoj izolaciji zbog koje ne želi da daje izjave, Svetlana Aleksić-Piljikić svoju profesiju pevačice do marta zamenjuje ulogom kuvarice i domaćice, pa je u skladu s tim na svojoj „fejsbuk“ stranici okačila fotografiju tiramisu kolača koji je sama napravila, a uz sliku je objavila i recept.


- Drage moje devojke, ponos je biti uspešna žena i domaćica. Iako se mnoge žene danas hvale time da ne znaju ništa u kući da urade, osim što znaju sve iz restorana da poruče, ja vam s ponosom predstavljam kolač koji sam upravo napravila za moje večerašnje goste. Malo sam izmenila sastojke u odnosu na standardni recept. Uživajte! - poručila je Seka, te svojim fanovima okačila i recept za tiramisu.
- Potrebno je: dva sira maskarpone od 250 g, slatka pavlaka od pola litra, šest jaja ( samo žumanca), pet pakovanja piškota od pola kilograma, vanilin sećer, 70 g šećera u prahu, pola banane, 150 g čokolade za kuvanje i kalup prečnika 27 centimetara. Priprema fila: umutiti penasto slatku pavlaku, zatim dodati maskarpone sir, dodati žumanca, vanilin i šećer u prahu, potom dodati pola banane sitno iseckane i prilikom dodavanja svakog sastojka mutiti po dva, tri minuta. Potom, u kalup ređati natopljene piškote, zatim preliti celu otopljenu čokoladu ( sačekati pet-10 minuta da se čokolada ohladi na piškotama).
Na piškote i čokoladu staviti pola smese fila, nakon toga opet natopljene piškote, pa drugi deo fila. Kada je sve gotovo, posuti po celom kolaču kakao prah. Prijatno!
Hvala ti Seko!

Pročitajte i ostale Seka Aleksić vesti.


ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 13 јануар, 2012  

    ha ha ha banana u tiramisu e moji italijani pa vi nemate pojma

Постави коментар