Plavuše ili crnke? Pitanje svih pitanja zaintrigiralo je i britanski Economics Letters, koji tvrdi da plavuše zarađuju više od crnokosih smeđokosih devojaka. 


Plavuše, junakinje jeftinih viceva i vrsta koja, nažalost, lagano izumire, imaju razloga za optimizam! Prema jednom svežem istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji plavokose devojke zarađuju 7% više od drugih žena. Kako bi stvar bila još zanimljivija, plavuše su u boljoj poziciji čak i kada ne rade. Prema ovoj studiji, plavuše se udaju za muškarce koji zarađuju 6% više nego muževi njihovih tamnokosih suparnica.

U istraživanju koje je nadzirao Univerzitet iz Kvinslenda učestvovalo je čak 13.000 žena, ali naučnici još uvek nemaju objašnjenje zašto su plavuše bolje plaćene od brineta i crnki.

"Plavuše slove kao atraktivnije nego tamnokose žene, ali su na glasu i kao manje inteligentne. Ipak, čini se da stereotip o lepoti plavuša dominira nad onim o njihovom tobožnjem nedostatku inteligencije", izjavio je za Telegraph Dr. David Johnston, koji je vodio studiju.

(Cromoda.hr)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар