Odluka kompanije Google da poveže lične podatke korisnika servisa YouTube, Gmaila, pretraživača Google, društvene mreže Google+ i još nekoliko desetina servisa naišla je na oštre kritike.


Najavljenim promenama podešavanja privatnosti koje će početi da se primenjuju od 1. marta, podaci će biti podeljeni među svim ovim platformama, a korisnici nemaju mogućnost da ove promene odbiju.

Google opravdava ovu odluku željom za preciznijim rezultatima pretrage, dok kritičari smatraju da je ovo deo obračuna kompanije sa Facebookom, preneo je BBC.

"Pokrećemo novu politiku o privatnosti, koja pokriva većinu naših proizvoda i transparentnije objašnjava koje informacije sakupljamo i kako ih koristimo", izjavila je Alma Viten iz kompanije Google.

Ranije ovog meseca, Google je povezao servis Google+ sa rezultatima pretraživanja.

Kritičari smatraju da je najveći problem u tome što korisnici nemaju mogućnost da odbiju primenu novih pravila o privatnosti.

Nova politika kompanije Google o privatnosti podataka spojiće više od 60 različitih pravilnika u jedan, što je opasno, ocenila je organizacija za zaštitu prava korisnika Open Rights Group.

(Mondo)

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар