Pol Stenford ima veliki ugled u zajednici, dobro razgranat posao i puno novca. Sve to ne bi bilo ništa neobično da se ovaj biznismen iz SAD ne bavi uzgojem marihuane. 

Presudni trenutak u njegovom životu bio je 3. novembar 1998. godine, jer je tog dana upotreba marihuane u medicinske svrhe legalizovana u državi Oregon.

Život čoveka koji je bio na stramputici odjednom je dobio novi pravac. Stenford se od uzgoja kanabisa itekako obogatio, čak do te mere da sada ima plantaže za uzgoj ove biljke u čak tri države: Oregonu, na Havajima i u Mičigenu


Kod njega dolaze svi koji na legalan način žele da nabave marihuanu za šta plaćaju određenu sumu novca.

Osnivač je "Hemp&Cannabis" fondacije preko koje je otvorio klinike za one čiji je deo redovne terapije konzumiranje marihuane, koje za sada rade u preko 20 gradova širom Amerike.

Međutim, njegova slabost je izbegavanje poreza. Protiv Stenforda je u više navrata podnošena prijava za izbegavanje plaćanje poreza i mada bi se gotovo svaki put izvukao kroz iglene uši, nedavno je bio prinuđen da plati kaznu od 10.000 dolara i odradi 160 sati društveno korisnog rada.

Ipak, sve ovo ga ne može zaustaviti na putu legalizacije marihuane, jer je uveren da će kada se bude plaćao porez na prodaju i distribuciju ovog halucinogenog sredstva, svi osetiti korist.

Ono što ostaje kao pitanje za razmišljanje je kolika će upravo biti njegova korist, budući da već drži svojevrsni monopol na tržištu.

Izvor: Blic

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар