Zašto ne možemo bez seksa? Dobro, zabavan je, i izvor je neviđenog zadovoljstva, ali ima i još ponešto...


Evo zašto treba da uživate u seksu bez griže savesti (i što češće možete, naravno). I, samo da znate, ovo što sledi zasnovano je na rezultatima naučnih istraživanja.

Seks može da utiče na stabilizaviju krvnog pritiska i umanjuje stres. Istraživanje koje se bavilo kardiovaskularnim zdravljem žena tokom kojeg je meren nivo kortizola, hormona koji se luči kad smo pod stresom, pokazalo je da žene nakon seksa u kojem su uživale sa partnerom imaju niži nivo kortizola u krvi. Interesantno je da, koliko nam god bilo važan osećaj da je "neko tu za nas" u teškim trenucima, sama emocionalna podrška nije davala tako dobre rezultate.

Ljudi koji imaju bogat seksualni život zdraviji su od onih koji nemaju redovne odnose. Ako dva ili više puta nedeljno uživate u seksu, imunitet vam je snažniji , pa su manje šanse da "zakačite" neku kijavicu ili infekciju.

Pola sata zabave u krevetu (ili gde vam je već volja) sagoreva oko 85 kalorija. Možda vam to deluje beznačajno, ali... 85 kalorija po 85 kalorija... Seks ili teretana, hmmmm? Ili, još bolje, seks posle teretane.

Seks je dobar za samopouzdanje. Ovome nije potrebno objašnjenje.

Tokom seksualnog odnosa, i naročito, prilikom orgazma, organizam preplave talasi oksitocina. Ovaj hormon poznat je i kao "hormon ljubavi" . Kada raste nivo oksitocina, opada osećaj uznemirenosti i straha, a ovaj hormon utiče i na intenzivniji osećaj bliskosti sa partnerom.

Seks je i prirodan lek protiv bolova. Umesto da posegnete za lekovima, opustite se i uživajte sa partnerom, a bol će nestati "kao rukom odnesen".

Ako svemu ovome dodamo i činjenicu da nema slađeg sna od onog koji sledi posle vođenja ljubavi, ne preostaje vam ništa drugo nego da se prepustite...


Izvor: Mondo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар