Pogledajte trejler filma "Drugi susret", priči o upoznavanju pilota "nevidljivog" aviona i čoveka koji ga je oborio.


"Rat je 'upoznao' dvojicu muškaraca. Jedan je pilot nevidljivog aviona F117, a drugi oficir koji ga je oborio na zemlju. Njihov prvi susret bio je na radaru. Dejl Zelko i Zoltan Dani su rešili da se 12 godina kasnije upoznaju ponovo. Ovo je ljudska priča o jedinstvenom susretu".
Ovim rečima je opisan film "Drugi susret" reditelja Željka Mirkovića, priča o jednom događaju iz 1999. godine koji svi pamtimo. O trenutku kada je bivši pukovnik Vojske Savezne Republike Jugoslavije Zoltan Dani tokom NATO bombardovanja oborio "nevidljivi" avion.

Vest o ovom događaju je brzinom munje obišla svet, stanovnici Srbije su izmislili parolu "izvinite, nismo znali da je nevidljiv", a sada je reditelj Mirković snimio dokumentarac zbog kojeg ćemo dugo pamtiti upoznavanje ova dva čoveka.
"Pre 12 godina sam preletao srpski vazdušni prostor, kada sam se, iznenada, obreo na srpskom tlu. Bio je to veoma nasilan i neprijatan prvi susret sa velikim srpskim vojnikom, njegovom ekipom i njihovom zemljom. Posle 12 godina sam dobio priliku da upoznam Srbiju i njene ljude. Zgrabio sam tu priliku i sada sam blagosloven što sam to učinio", rekao je pilot Dejl Zelko.

"Strahovao sam od mog drugog susreta sa čovekom koji me je oborio, boravka sa njegovom porodicom i prijateljima u zemlji na koju sam pre 12 godina bacao bombe, ali oslobiodio sam se onog trenutka kada me je pozvao na druženje rečima 'ovaj put bez raketa'".

Pogledajte trejler.



Izvor: Mondo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар