Srpska diva sa narukvicom Svetlana Ražnatović, za koju se smatra da je najplaćenija pevačica na domaćoj estradi, duguje državi 240.254,45 dinara za komunalije, tačnije javnim preduzećima „Infostan“ i „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Međutim, nije usamljena, jer se na spisku neplatiša nalaze i frontmen „Pilota“ Kiki Lesendrić, poslanik URS-a Vlajko Senić, potpredsednica NS-a Dubravka Filipovski, predsednik SDU i poslanik Žarko Korać... U evidenciji Prvog osnovnog suda stoji da je protiv njih pokrenut postupak zbog neplaćanja računa. Svetlani Ražnatović sudovi su postali druga kuća. Naime, protiv nje se već vodi nekoliko postupaka, a sada je terete i JKP „Infostan“, kao i „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Prema podacima Prvog osnovnog suda, Ceci preti plenidba imovine zbog neizmirenog duga „Beogradskom vodovodu“, kome je dužna od aprila 2007. godine 101.486,75 dinara, kao i JKP „Infostanu“ od jula 2007. godine 138.767,70 dinara.
Zbog čega Ceca ne izmiruje svoje mesečne račune, „Alo!“ je pokušao da sazna od njenog portparola Sretena Radovića, međutim, on ništa nije želeo da komentariše.
- Za sve što se tiče Svetlane Ražnatović dok je u kućnom pritvoru, pa čak i za informacije kao što su šta jede, obratite se njenim advokatima - poručio je Radović. Međutim, ni od Cecinog advokata Dragana Krgovića nismo dobili zadovoljavajući odgovor.
- Nemam pojma ništa o tome. Trenutno sam u Holandiji, a sa Cecom se dugo nisam čuo - objasnio nam je Krgović. Poznati pevač Kiki Lesendrić, koji je „Parking servisu“ dužan 17.420 dinara, bio je raspoloženiji da priča, ali za dug ne haje.
- Nemam nameru to da plaćam, ako treba, neka idem u zatvor, sa zadovoljstvom ću da odem na 10 dana u „Padinsku Skelu“. Država neka radi šta hoće, a ja ću da radim šta mislim da treba. „Parking servis“ je država u državi i ne želim ništa da im plaćam – objasnio je Kiki Lesendrić. Ni političari i biznismeni nisu ništa bolji! Poslanik SDU Žarko Korać tvrdi da je njegov dug prema „Infostanu“ od 93.693 dinara „ordinarna laž“!
- Imam trajni nalog, što znači da mi se svakog meseca sva dugovanja automatski skidaju sa računa - kaže Korać. Na primedbu da je njegov predmet u sudu čak od jula 2007, on kaže: „Možda, eventualno, moja majka nije platila, ali ne verujem! Pozvaću odmah ‘Infostan‘. Ne mogu da verujem da me do sada niko nije obavestio o tome.“
Biće da je 2007. godina bila krizna, jer i potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski u toj godini ima dugovanja za „Infostan“ od 13.975 dinara.
- Nikakvu tužbu nisam primila. Bilo je dugovanja, ali su svi računi izmireni. Neka država ne brine, neću joj ostati dužna - poručuje ona. Poslanik URS-a Vlajko Senić zahvalio nam se na obaveštenju o svojim dugovanjima. Naime, on duguje „Telenoru“ 3.728 dinara još od 2001. - „Telenoru“?! - začudio se on, a onda dodao: - Baš nedavno sam im uplatio 11.000 dinara, pa mislim da sam sve dugove izmirio - kaže Senić.
Statistički gledano, najveći broj tužbi je iz JKP „Infostana“. Iz ovog preduzeća za „Alo!“ kažu da sudski postupak pokreću u zakonski predviđenom roku od godinu dana, čime je izbegnuta mogućnost da potraživanja zastare.
- Postupak pred sudom se obustavlja samo u slučaju kada dužnik izmiri sva svoja zaostala utužena dugovanja i sudsku taksu. Kada dužnik dostavi JKP „Infostan“ dokaz o uplati, naše preduzeće obaveštava nadležni sud, koji potom obustavlja postupak. Sudski izvršitelji su potom dužni da pre sprovođenja izvršenja provere da li je dužnik u međuvremenu izmirio zaostali dug i sudske takse - izjavila je portparol Milica Paunović. Zbog čega Prvi osnovni sud u Beogradu ne ažurira podatke na zvaničnom sajtu o broju rešenih i nerešenih sporova i zašto ne obaveštavaju građane o postupcima, pokušali smo da dobijemo objašnjenje od potparolke Dubravke Vuković, koja je za „Alo!“ poručila da će nam zvanično saopštenje uputiti narednih dana.

I „revnosni“ Karić duguje „Infostanu“!
I odbegli Bogoljub Karić duguje „Infostanu“ 473 dinara, dok njegov brat Dragomir istom preduzeću duguje 41.549 dinara. Dragomirov portparol Jadranka Tasić bila je šokirana ovom informacijom.
- To je prosto nemoguće! Ja ne verujem u to! Karić je vrlo revnosan i uredno plaća račune. To jest, ne plaća on lično, već oni koji su zaduženi za to! - rekla je Tasić.

Omerović: Neka me hapse!
Poslanik SDPS-a Meho Omerović bio je krajnje iznenađen činjenicom da je ikome išta dužan. - Ne znam odakle sad odjednom dugujem „Parking servisu“ 6.195 dinara! Niko me nije obavestio, niti bilo šta dostavio. Sva sreća, pa dug nije veliki, tako da ću platiti čim saznam o čemu se radi. Uvek plaćam sve račune, ako neko misli da zbog ovog treba da me hapse, neka to i učine - poručio je nekadašnji član UO „Parking servisa“.

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар