Neviđene mere obezbeđenja. Incidenata nije bilo, ali je moglo da ih bude na loše organizovanim ulazima, pa su i publika i novinari više od sat vremena čekali na hladnoći da uđu u dvoranu. Samom pevaču nismo našli zamerku.

Zbog ogromnih redova, ali i detaljnog pretresa na ulazu, koncert bosanskog pevača kasnio je više od sat vremena. Dino Merlin je beogradske koncerte "Ispočetka" započeo u 21.10 istoimenom pesmom. Nervoza i obraćanje pažnje na svaki pokret policije i obezbeđenja su nestali, ali i dalje se u vazduhu osećala neka "stegnutost".
"Dobro veče dragi Beograde, dobro veče dragi ljudi. Za mene je ovo svečanost. Došao sam posle dugog puta...
Ja sam u godinama kada mi je sve dosadno i pitao sam jednog prijatelja, šta sada da radim, a on mi je odgovorio – idi u Beograd, tamo je sve spektakl…", možda je pevač planirao još nešto da kaže, ali oko 18.000 vernih fanova mu nisu dozvolili, dvoranom je odjeknuo aplauz…

Bosanski kantautor, kojem je ovo prvi koncert u srpskoj prestonici posle više od 20 godina, samo je razvukao širok osmeh i publici pokazao da je odličan žongler sa čašama. Po bini je trčao kao da je "deset mlađi" i svestan da više nema "onih 18 godina"…

Počeli su da se nižu već dobro poznati hitovi koje je publika horski pevala sa pevačem, a onda je na veliku binu koja je sezala skoro do pola partera i u sredini je imala prostor za one najvatrenije Dinove fanove, izašla Ivana Banfić i sa njim izvela jedan od najpopularnijih dueta "Godinama".

Više niko nije obraćao pažnju na policajce u opremi za razbijanje demonstracija, ali na sreću intervencija nije bila potrebna.

Svi su u Areni bili samo zbog muzike, a Dino je publiku obavestio da je u petak prvorođenim bebama u Beogradu i Sarajevu poklonio po dukat kao simbol međubratskog pomirenja. Naravno da je nagrađen aplauzom, a kako i ne bi, kada je su hitovi "pljuštali k'o iz rukava".


"Publika me diljem sveta pitala kada ćeš u Beograd i evo me. Ja nikada nisam bio na koncertu Dina Merlina, pa me interesuje kako je", pitao je publiku koja mu je sa zadovoljstvom horski odgovorila – "Odlično!"

A onda već nešto posle 23 časa pokušao je prvi put da ode sa bine, ali nije "imao srca" jer ipak ga nije bilo više od dve decenije… Čim su počeli prvi taktovi svima dobro poznatog hita "Supermen", dvorana je bila pred "ključanjem", a na bini dvojica od najboljih pop muzičara Balkana - Željko Joksimović i Dino Merlin.

Nizali su se hitovi "Konkuzna vremena", "Sa mojih usana", "Nešto lijepo treba da se desi", "Učini mi pravu stvar", "Danas sam OK"..., na sceni smenjivali plesači, balerine "zarobljene" u plastične lopte i taman kada je atmosfera bila na vrhuncu, Dino je opet hteo da ode i ostane nam dužan čuvene "Jorgovane"…

"Bili smo prijatelji i kada smo vozili u rasklimanom autobusu, prijatelji smo i danas kada jedemo kavijar i pijemo šampanjac. Ništa se nije promenilo", naravno pričao je o svojoj velikoj prijateljici Vesni Zmijanac koja se na bini, uz Dina odevenog u plavo-belu košulju, moderne spuštene crne pantalone i lakovane cipele, pojavila u dugoj zelenoj haljini i pevala kao nekada. Kada je publika počela da skandira njeno ime, jedna od nekada jedna najvećih zvezda bivše Jugoslavije jedva je zadržala suze.





Dino Merlin će nastupiti i 26. i 27. novembra u Areni. Karte za sva tri koncerta su rasprodate.

Prvi koncert Dina Merlina u Areni kasnio je zbog detaljnog pretresa posetilaca i velikih gužvi na ulazu. Iako su organizatori ranije apelovali na posetioce da ne unose upaljače, šminku, parfeme, alkohol, vodu, sokove, hranu, kao ni zastave ni transparente, pretres i oduzimanje nedozvoljenih predmeta napravili su zastoj na ulazima.

Nekolicina nacionalističkih grupa pozivala je ranije na bojkot koncerata bosanskog pevača, zbog navodnih antisrpskih izjava tokom poslednjeg rata na prostoru bivše Jugoslavije, i pokrenuto je više peticija u kojima je tražena zabrana koncerata.

Policija je saopštila da je preduzela sve potrebne mere kako bi se koncerti održali bezbedno.



Izvor: Mondo
Foto: Tanjug

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 27 новембар, 2011  

    Ja sam malopre stigla kući u Novi Sad iz Arene,bilo je fenomenalno...znači posle ovog koncerta ne znam da li će uspeti iko sa ovih prostora da ponovi toliko posetilaca i takvu tehničku podršku bez pirotehnike i plejbeka...samo kažem BRAVO DINO KRALJU

Постави коментар