Izgleda da Milan Kalinić u poslednje vreme nema sreće sa zakonom, jer će, po svemu sudeći, opet morati da odgovara za svoje greške pred sudom.

Naime, kako „Alo!“ saznaje, Komitet za bezbednost saobraćaja tražiće da glumac odgovara za prekršaje koje je napravio, a glavni „svedok“ će biti snimak koji je zabeležila kamera emisije „Paparaco lov“, o čemu je „Alo!“ juče pisao.
- Zakonom nije strogo određeno na osnovu kojih dokaza je moguće pokrenuti postupak za saobraćajni prekršaj. Policija može zahtevati vođenje prekršajnog postupka i na osnovu izjava svedoka ili na osnovu snimka emitovanog na televiziji. Konačnu rec o odgovornosti daje sud koji ima pravo da oceni verodostojnost svakog dokaza. Komitet za bezbednost saobraćaja će načelno tražiti da gospodin Kalinić odgovara za svoje postupke. Mi ne pozivamo na linč, već pokušavamo da sprečimo da se ovakvi prekršaji prave. Sud je tu da proceni da li on treba da se kazni ili ne - rekao je za naš list Damir Okanović iz komiteta i dodao da je otežavajuća okolnost to što je Milan u autu vozio dete.
- Treba istaći da se strože kažnjava kada se prekršaj pravi sa detetom u autu. Ali, ostajemo pri tome da sud na osnovu dokaza koje je emitovala Televizija „Pink“ oceni kakva kazna će biti za Kalinića. Komitet je uvek za to da se spreči ometanje saobraćaja, a pogotovo jer takvi postupci mogu da se završe na način na koji niko od nas ne želi. Mi smo reagovali i povodom prekršaja Sergeja Trifunovića i Darka Lazića, koji su takođe prikazani u medijima, međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova je odbilo naš zahtev da Trifunović odgovara pred sudom - završio je Okanović. Kako bismo došli do Kalinićevog komentara, pokušali smo da stupimo u kontakt sa njim, ali do zaključenja ovog broja to nam nije pošlo za rukom.
Podsećanja radi, „Paparaco lov“ je uhvatio Milana Kalinića kako u centru Beograda svojim automobilom prelazi na crveno svetlo i zaobilazi kolonu vozila preko tramvajskih šina. Milan je ovakvom bahatom vožnjom ugrožavao živote i svoje porodice i ostalih učesnika u saobraćaju.

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар