"Saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je 'poginuo' Toše Proeski nikad se nije dogodila", izjavio je za hrvatski Index makedonski novinar Zoran Božinovski, koji je stigao u Zagreb da javno predstavi detalje svog četvorogodišnjeg istraživanja o pogibiji makedonskog pevača. "Da saobraćajne nesreće ni tijela za obdukciju nije bilo, to tvrdim zadnje tri godine. Još u leto 2006. nova makedonska vlast, predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, otkrila je da je Toše Proeski, sa menadžerkom Ljiljanom Petrović utajio porez", navodi Božinovski, te nastavlja: "Od decembra 2006. ceo Tošetov menadžersko-producentski tim bio je pod istragom za pranje novca iz Kuvajta.
Prema svim mojim saznanjima, bili bi uhapšeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj. Cela 'nesreća' kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija", izjavio je za Index. Novčane transakcije oko pevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, te je svoja saznanja prenijela Specijalnom tužiteljstvu Makedonije.

"Tužitelj Jovan Ilijevski od decembra 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je na početku na informativni razgovor pozvao Tošeta Proeskog, menadžerku Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji", upozorava Božinovski. Makedonski novinar već je dvaput pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pevača, a u domovini ga mnogi smatraju neverodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju. U knjizi će, najavljuje, raskrinkati i ulogu desničarske, vladajuće makedonske stranke, koja je navodno krenula Proeskom da se sveti, jer je pre pet godina odbio da peva u izbornoj kampanji. "Odmazda je krenula kad je VMRO pobijedio na izborima i kad je Gordana Jankulovska iz te stranke postala ministar unutrašnjih poslova", otkriva novinar deo iz skorašnje knjige o ulozi političkog i mafijaškom miljea u smrti 27-godišnjeg pevača. Knjiga će izaći u martu 2012. godine.

Izvor: Index.hr

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар