Samo osnovnu školu završila je Vesna Zmijanac! Ceca Ražnatović pohađala srednju veterinarsku, JK i Dragana Mirković trgovačku, a Seka Aleksić frizersku. Najobrazovanija je Neda Ukraden – ima diplome pravnog i filološkog fakulteta!

Za popularnost na srpskoj estradi definitivno nije presudno obrazovanje – naše najveće zvezde, izuzev Zdravka Čolića i Nede Ukraden, završile su srednje škole koje nemaju nikakve veze s muzikom, a neke čak imaju samo osam razreda osnovne škole! Iako su mnogi pevači zahvaljujući privatnim fakultetima poslednjih godina uspeli da se okite diplomom, većina zvezda je i dalje nedovoljno obrazovana.
Među onim koje su završile samo osnovnu školu su eks-Ju zvezda Severina Vučković i folk pevačice Dara Bubamara i Vesna Zmijanac, koja, doduše, ima i kurs za daktilografa. Četiri razreda više ima Ceca Ražnatović – u veterinarskoj školi u Žitorađi stekla je zvanje tehničar svinjarstva. Srednju trgovačku školu završile su Dragana Mirković, Jelena Karleuša i Mira Škorić, a srednju frizersku Seka Aleksić.

Brena odustala od fakulteta
Srednje muzičko obrazovanje imaju Aleksandra i Kristina Kovač, Ivana Pavlović, Romana Panić, Zoran Živanović Žika, Zvonimir Đukić Đule, Saša Popović, Željko Samardžić i Maja Nikolić. Lepa Brena je odmah na startu odustala od studija turizma, pa je ostala na srednjoj turističkoj školi, koju je završila pre nego što je započela muzičku karijeru.Jedna od najobrazovanijih ličnosti u muzici je klarinetista Božidar Boki Milošević, koji je magistrirao na muzičkoj akademiji. On je dao odličan primer ćerkama Tijani i Kseniji, koje su takođe diplomirale na toj akademiji. Visoko muzičko obrazovanje imaju i Kornelije Bata Kovač, Bilja Krstić, Sanja Ilić, Aleksandra Radović, Mari Mari, Lena Kovačević, Nataša Kojić i Ivana Jordan.
.Osamdesetih godina diplome na ekonomskom fakultetu stekli su Zdravko Čolić i Snežana Mišković Viktorija, na pravnom Suzana Mančić, a na saobraćajnom Miloš Bojanić. Neda Ukraden je diplomirala na čak dva fakulteta – pravnom i filološkom.

Poremećene vrednosti
- U mojoj kući se uvek cenio obrazovan i pametan čovek, zato sam mnogo ulagala u obrazovanje. Svesna sam da je danas drugačija situacija, da su isplivali kvazikvaliteti i da se narodu, posebno mladim devojkama, bacio pesak u oči pa se vode lošim primerima. Veruju da će u sferi hiperprodukcije naći bogatog sponzora i uspeti kao pevačice, a škola ih ne zanima. A kada ne uspeju na estradi, nemaju kud. Postoje i oni drugi koji kupuju ispite, što je potpuno nenormalno! – istakla je Neda za Press.

Izvor: Press

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 13 мај, 2013  

    E svaka Vam cast!!!!!!! Izuzev Nede, Colica, Bokija, Djuleta i nekolicini...

Постави коментар