Konačno je došlo i to dugo očekivano veče...
Spremni smo za Brenin koncert u beogradskoj Areni. Redovi su toliko dugački da im se kraj ne vidi. Brena će večeras proslaviti svoj rođendan na način na koji samo ona to ume. Sa svim svojim fanovima, posle mnogo godina, ona će održati koncert pred beogradskom publikom.

Stigli su pevač Aco Pejović, voditeljka Snežana Dakić Mikić, Vladimir Stanojević, Vanja Bulić sa suprugom, kao i Petar Grašo sa Danijelom Martinović. Došli su i Ćemo, Milena Ćeranić, Džej, Svetlana Ceca Kitić, nekadašnja najbolja rukometašica na svetu, voditeljka emisije "Sve za ljubav", Katarina Šišmanović.

Spektakularan ulazak Lepe Brene pozdravljen je gromoglasnim aplauzom. Brena je helikopterom sletela na plato Arene, a mi smo sve videli na video bimu u Areni.

Početak koncerta je definitivno za pamćenje. Kada su snopovi svetla obasjali Brenu obučenu u srebrno kako izranja iz bine,po ugledu na, pola Lejdi-Gagu, pola Madonu,kada su igrači u maskama počeli da igraju uz ozbiljan bend, histerija je zaista počela u Areni.

Brena je koncert započela pesmom sa poslednjeg albuma - "Uradi to". Uz plesače iz "Operacije trijumf", izvela je zahtevnu koreografiju, zbog čega je već nakon prve pesme bila dobrano zadihana.Zaboravila je da pozdravi publiku u Areni i odmah krenula sa drugom pesmom, "Metak sa posvetom".

Cela Arena je na nogama, verovali ili ne. Hiljade glasova peva sa Brenom. Posle "Bato,Bato" Brena je konačno pozdravila publiku, rečima:

- Dobro veče! Teško je večeras reći kako se ja osećam, s obzirom na to da sam se za ovaj koncert spremala 50 godina, i sve što večeras osećam, reći ću vam svojom dušom, srcem i pesmom. Pozdravljam sve fanove iz celog sveta!-da bi nastavila sa "Gradom" i "Belim biserom".

Kada je zapevala pesmu "Recite mu da ga volim", ceo VIP deo počeo je bukvalno da skače. U toku pesme "Sanjam", plesači su je podigli u vazduh, kada je Brena poslala publici poljubav i otišla na zasluženu pauzu.

Tokom pauze smo gledali brejk-densere i slušali remikse njenih pesama, a kada se Arenom prolomio vrisak, znali smo da su brejk denseri izveli striptiz!

Brenu su ponovo uneli na scenu, na rukama, odevenu poput Šeherezade, dok je pevala "Robinja sam tvoja". Slededile su numere "Luda za tobom", "Ti si moj greh", tokom koje su je 4 igrača nosila na rukama. Za vreme pesme "Čik, čik pogodi", Breni je malo pobegla matrica, ali se iskusno povratila. Malo je trebalo da nam Brena padne dok je pozdravljala desnu tribinu.

Brena je na scenu pozvala članove starog benda "Slatki greh", sa Sašom Popovićem i Lepim Borom, što je publika oduševljeno pozdravila. Sve vreme, Brena je pevala uživo, a to je pokušao da uradi i Sale, ali budući da nije znao reči pesme, pokušao je metodom "pokušaja i pogrešaka", odnosno nagađao je po sećanju. Brena se tada ponovo saplela o istu haljinu i opet je imala sreće da ne završi na podu. Tada se sa jedne strane pojavila vatra, kao jedan od četiri osnovna elementa u prirodi.

Brena se, veoma zadihana, ponovo obratila publici:

- Nadam se da se niste umorili!

Na sceni joj se pridružio Danijel Popović i zapevali su "Jugoslovenku" koja je izazvala pomamu, i dok je pokušavala da se suzdrži od suza,Brena se smejala, ali je publika osetila i sami su pustili po koju suzu. Potom im se pridružio Vlado Kalember i Alen Islamović, da bi svo četvoro stajali na bini kao ceo originalan sastav.

Posle toga, Brena je otišla na pauzu, a za mikrofonom ostao je Vlado, koji je otpevao svoju pesmu "Ana", tokom koje su se svi zagrlili - publika, kao po komandi. Nakon njega, Danijel je otpevao svoju "Džuli", a potom i Alen "Ružica si bila".

Sva u belom, Brena je potom izašla na scenu sa dečjim horom "Čarolija", koji su takođe bili odeveni u belo i zajedno su otpevali pesmu "Ja nemam drugi dom". Tokom ove pesme su pušteni vodeni balončići ka publici.

Za sada smo videli tri celine:

1. Lejdi Gaga,
2. Harem
3. Balade u belom...

Ostanite sa nama, detalji stižu iz minuta u minut...

Sve vreme koncerta, neumorni profesionalni baletani i balerine su sa Brenom na sceni. Pozorište na Terazijama je prevazišlo sebe. Svaka čast. Sada slušamo Brenu i Silvaninu pesmu "Noćas mi srce pati".

Željko Joksimović je Brenu pratio na harmonici, potom joj je čestitao rođendan. Pevali su "Zrno bibera" i još jednu numeru.

Iako se čuje da Brena polako gubi glas, to ne prečava da se spektakl nastavi. Počinje četvrti deo koncerta.

Dok se Brena sprema za četvrti deo koncerta, publiku zabavljaju Diva Kvins.

I, četvrti deo, koji jedino možemo da nazovemo "Old School" je počeo. Brena je u minići izašla na scenu u starom autu. Stala je na improvizovanu benzisku pompu na sceni i publika je podivljala. Slušamo " Čačak".

U pauzama Brena ima dosta pomoći, između ostalih, Mister X je tu da se pobrine za Breninu frizuru.

"Hajde da se volimo" je označilo razotkrivanje zastave Lepe Bene, i svi su kiltovima, uključujući i Slatki Greh i Saleta Popovića. Konfete su okupale Arenu, posetioci su u potpunoj ekstazi.

Brenina deca i Boba, šta reći, sem da je ovo za njih opšta euforija. Gledamo sam kraj ovog spektakla...

Polse miksa starih pesma, i prelepog izvođenja balade Olivere Katarine, Brena nas je još jednom oduševila pesmom "Hajde da se volimo", iako je bila vidno potrešena.

Ceo orkestar se poklonio, i Brena je, sa suzama u očima je još jednom poslala poljubac prepunoj Areni njenih fanova. Ovo je zaista bio najlepši rođendan na kome sam bila. A verujem da ga niko od prisutnih večeras, neće zaboraviti dok je živ.



Izvor: Puls

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 21 октобар, 2011  

    Ekstra :)

Постави коментар