Dupla kruna, ole!!! Srbija ponovo slavi, ovoga puta odbojkašice, jer nakon evropskog zlata iz Beča, kada su nas obradovali Ivan Miljković i drugovi, ovoga puta briljirale su Jovana Brakočević i „gracije“, koje su u finalu Evropskog prvenstva savladale Nemačku sa 3:2 u setovima. Nepuna 24 sata nakon slične drame sa Turskom u polufinalu, srpskim odbojkašicama je ponovo pošlo za rukom da u dramatičnom ruletu od pet setova smognu snage i trijumfuju.
- Svesni smo svega što smo uradili, koliko smo obradovali sami sebe, ali i sve ostale. Čestitam devojkama, pokazale su da je ovo prava ekipa, da imaju veliko srce i znanje i treba im čestitati, jer su najbolje u Evropi. Bili smo mnogo hrabriji od Nemačke i zato smo na kraju i slavili - rekao je selektor Zoran Terzić. Maja Ognjenović, najbolji dizač Evropskog prvenstva, bila je presrećna.
- Teško je u ovom trenutku reći bilo šta. Izuzetno težak meč, psihički nismo imali snage, svaka čast kako smo uspele da se oporavimo. Dosta smo se emotivno istrošile protiv Turkinja, zaista ne znam kako smo se vratile u život. Hvala svima koji su bili uz nas tokom ovog šampionata - rekla je Maja. Šta reći kada je reč o Jovani Brakočević, najboljoj igračici Evropskog prvenstva, koja je dočekala da je preko 8.000 navijača u „Pioniru“ skandira ime.
- Ostavile smo srce na terenu. Zaista smo želele ovo zlato. Ova sezona je bila izuzetno naporna, a ovo je nešto o čemu smo maštale - rekla je Jovana. Srbija 3 Nemačka 2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9) DVORANA: Pionir. Gledalaca: 8.000. SRBIJA: Brakočević 8, Malagurski 5, Krsmanović 10, Malešević, Molnar 17, Antonijević 2, Vesović, Ognjenović 4, Nikolić 15, Ninković, Rašić 9, Ćebić. NEMAČKA: Vajs 3, Čerlih, Grin 17, Kofeldt, Šuške-Vojt 8, Mates, First 11, Hip 1, Kozuh 20, Brinker 16, Tomsen, Apic.

Bronza Turkinjama!
Odbojkašice Turske izgubile su od naših dana u polufinalu, ali nisu ostale bez medalje. Gumuš i drugarice osvojile su bronzu, pošto su u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu savladale Italijanke sa 3:2. Predigra finala u „Pioniru“ protekla je u rezultatskoj klackalici. Najpre su Turkinje povele sa 1:0 u setovima (25:21), a onda su Italijanke preokrenule na 2:1 (25:15, 27:25). Najveća drama viđena je u trećem setu, što i rezultat istog pokazuje. Turkinje su u četvrtom setu izjednačile na 2:2 (25:19), pa je tako pobednik rešen u taj-brejku - 15:10 za Tursku!

Slavlje u Beogradu, ali bez zadržavanja!
Nekoliko stotina građana Beograda izašlo je sinoć na ulice srpske prestonice kako bi proslavili zlatnu medalju odbojkašica. Zbog aktuelne zabrane okupljanja, policija im nije dozvolila da se zadržavaju u centru grada, tako da su istorijski uspeh srpske reprezentacije morali da proslavljaju na četiri ili dva točka.

Brakočević MVP šampionata
MVP: Jovana Brakočević (Srbija) Najbolji smečer: Ana Kožuh (Nemačka) Najbolji bloker: Kristijana First (Nemačka) Najbolji server: Bahar Toksoj (Turska) Najbolji tehničar: Maja Ognjenović (Srbija) Najbolji primač: Angelina Grin (Nemačka) Najbolji poenter: Neslihan Darnel (Turska) Najbolji libero: Suzana Ćebić (Srbija)

Konačan poredak
1. Srbija 2. Nemačka 3. Turska 4. Italija 5. Poljska 6. Rusija 7. Holandija 8. Češka 9. Azerbejdžan 10. Francuska 11. Španija 12. Rumunija 13. Hrvatska 14. Bugarska 15. Ukrajina 16. Izrael

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар