Opšte je poznato da bivši prijatelji Emir Kusturica i Goran Bregović ne govore već godinama, a slavni reditelj je u najnovijem intervjuu za list „Puls“ izjavio da se nikada neće pomiriti sa Bregom. Naime, na pitanje šta bi trebalo da se desi da se pomiri s kompozitorom, Kusturica je izjavio:
- Ništa se ne može desiti. To je običan lopov - bio je izričit dobitnik dve „Zlatne palme“ u Kanu. Nesuglasice između dva svetski poznata umetnika počele su pre petnaestak godina, kada su sarađivali na Kusturičinom jedinom holivudskom filmu „Arizona drim“, i još uvek nisu rešene. Tada je Bregović radio muzičku temu za film, a te godine mu je Kusturica bio venčani kum. Međutim, ispostavilo se da je poznati muzičar, kao svoju autorsku, podmetnuo jednu korzikansko-jevrejsku pesmu, za šta ga je francuski sud i novčano kaznio.
Pesme koje je potpisao Brega otpevao je slavni Igi Pop, koji je doživeo niz neprijatnosti zbog toga. Emir je bio veoma ljut jer ga je Goran obrukao, kako je rekao, i pred Igijem Popom, i pred celim svetom. Zbog svega toga reditelj je prekinuo saradnju sa muzičarem, i u to vreme dao čuvenu izjavu:
- Bregović ima moral morskog krastavca. Kusturica je tada napomenuo i da je Bregović za njega završena priča. Na ovu poznatu izjavu Goran je odgovorio svojom:
- Umetnici nemaju obavezu da budu dobri ljudi. Dva svetski najpoznatija umetnika sa ovih prostora nastavila su da nižu uspehe u svetu svako za sebe. Sukob i prekid kumstva niko više nije ni pominjao. Ali jasno je da Kusturica ratne sekire ne namerava da zakopa.

Emir: Ponovo bih zvao Milicu i Stevana
Nakon što je opera „Dom za vešanje“ doživela uspeh, postavlja se pitanje kako se Kusta odlučio baš za Milicu Todorović i Stevana Anđelkovića, koji u istoj igraju glavne uloge.
- To se desilo zato što ja imam vrlo izravan odnos s mladim ljudima i koliko god ne podnosim kičericu, koja je već davno projektovana i koju Beograd, nažalost, živi u većem delu, a to je Televizija „Pink“, ja vidim drvo od šume. Njih dvoje kao deca, mladi, plemeniti, divno su se uklopili u tu operu i ponovo bih ih zvao - rekao je Emir Kusturica za magazin „Puls“.

Izvor: Alo

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар